Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wat een bikkel: door Expeditie Robinson moest Sandra Ysbrandy geopereerd worden

Wat een bikkel: door Expeditie Robinson moest Sandra Ysbrandy geopereerd worden

Wat een bikkel: door Expeditie Robinson moest Sandra Ysbrandy geopereerd worden

Gisteravond was in Expeditie Robinson te zien hoe Sandra Ysbrandy naar huis werd gestemd door haar medekandidaten. De televisiekok heeft het lang volgehouden, want ze had tijdens de tweede proef al een ernstige blessure opgelopen. En daarvoor moest ze onder het mes. 

Een echte Robinson

Sandra Ysbrandy (52) heeft behoorlijk wat meegemaakt toen ze op de eilanden in Kroatië bivakkeerde. Meer dan vier weken lang bleef Sandra in de expeditie. Ze kookte elke dag voor haar medekandidaten, heeft meerdere proeven gewonnen en heet heerlijk een weekje kunnen genieten op Winnaarseiland. Maar dit was niet zonder slag of stoot. Ze kwam namelijk verkeerd terecht tijdens de tweede proef van de expeditie, de proef waarbij de menselijke toren moest worden gebouwd. “Ik hoorde het knappen in mijn knie. Die eerste twee weken heb ik veel pijn gehad. Zat er vocht in mijn been. Het zag ook blauw. Maar het weer was heel slecht. Dus droeg ik een lange broek, waardoor het niet zo opviel.”

Revalideren

Sandra besloot om niemand te vertellen over haar blessure. “Ik heb niemand in vertrouwen genomen. Niemand van het team, zelfs niet Sylvana, maar ook niet van de productie. Ik dacht: Als ik dit ga zeggen, lig ik er direct uit.” Toen ze de expeditie na de opnames in juni moest verlaten, is de televisiekok meteen naar de huisarts geweest. Daarna moest er gelijk een MRI-scan worden gemaakt in het ziekenhuis en kreeg ze een vervelende diagnose: meniscus gescheurd, onderbeen gebroken en ook haar voorste kruisband was gescheurd.

”Op 19 augustus ben ik geopereerd. Daarbij heb ik wel mazzel gehad, want door corona sta je niet meteen bovenaan de lijst. Maar ik ben toch snel geholpen. Daarna heb ik zes weken op krukken gelopen. Ik ben nu aan het revalideren. Dat duurt acht, negen maanden.” Maar was het dan niet beter geweest als Sandra in het gips had gezeten vanwege de breuk? ”Dat was te laat. De arts zei: ‘Ik had je graag eerder gezien’. Dat ging natuurlijk niet. Er was nu niets meer aan te doen, maar de breuk is toch geheeld.”

Opgeven geen optie

Ondanks alle pijn heeft Sandra het toch heel lang volgehouden. ”Na de samensmelting ging het beter. Het vocht was eruit, maar de knie bleef instabiel. Dat voelde ik bij de proeven, een hel. Paracetamol heb ik wel gevraagd, maar dat stond ook op rantsoen. Ik sliep gewoon slecht, maar dan kreeg je er één of twee mee, maar dan zaten er wel weer twee of drie dagen tussen voordat ik ze weer kreeg. Daar zijn ze dus heel streng in. En op een onbewoond eiland heb je óók geen medicijnen.”

Opgeven was voor de televisiekok echter absoluut geen optie. ”Nooit! Ik wilde zo graag door. Ik wist op dat moment natuurlijk ook niet wat ik mankeerde. Ik dacht eerlijk gezegd dat het niet zo ernstig zou zijn.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Lees ook
Zin in: Videoland komt in 2022 met eigen versie van Expeditie Robinson

Avontuur

Hoe de televisiekok terug kijkt op haar avontuur? ”Het was een cadeau. Ik heb het zo fantastisch gehad. Mooie gesprekken gevoerd. Een maatje gevonden in Sylvana. Ik heb negen dagen op winnaarseiland gezeten. Al die verrassingen meegemaakt. Dat ik dat heb mogen ervaren vind ik zo bijzonder. Ik ben een heel dankbaar mens.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress