Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Van irritaties tot vechtpartij: Martien doet boekje open over ruzie met huisvriendin Caroline

Van irritaties tot vechtpartij: Martien doet boekje open over ruzie met huisvriendin Caroline

Celebs
Van irritaties tot vechtpartij: Martien doet boekje open over ruzie met huisvriendin Caroline

Vrijdag schitterde de familie Meiland bij de presentatie van de biografie van Martien. In het boek ‘Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ is niet alleen de zware persoonlijke tijd van Martien te lezen, maar ook alle avonturen die hij op het chateau heeft meegemaakt. Zo doet hij eindelijk uitspraak over de uit de hand gelopen ruzie met huisvriendin Caroline. 

Ruzie Martien en Caroline

In het eerste seizoen van het succesvolle programma Chateau Meiland reisde huisvriendin Caroline mee naar Frankrijk. Toch bleek dat na enige tijd niet zo lekker te lopen en vertrok ze door ‘heimwee en irritaties’.

‘Oorlog’

Nu blijkt dat die irritaties nogal hoog zijn opgelopen. In het door Jan Dijkgraaf geschreven boek staat dat het ‘oorlog’ is geweest tussen Martien en Caroline. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op een vechtpartij tussen Caroline en Maxime, de dochter van Martien, is uitgelopen. Maxime zou hierdoor een litteken zijn opgelopen.

Torenhoge schulden

Een van de redenen voor de ruzie zou een geldkwestie zijn. “Zij kwam natuurlijk met een behoorlijke schuld mee naar Frankrijk. Wij hebben uiteindelijk gezegd dat wij het aflossen en dat is ook goed gegaan. Maar daarna bleef ze toch meer geld eisen, aldus Martien.”  Dochter Maxime vult aan dat er veel meer schulden bleken te zijn dan dat Caroline de familie verteld had. “We waren natuurlijk heel blij dat we haar konden helpen en dan is het niet leuk om te horen dat ze niet eerlijk is geweest en er nog veel meer was.”

Alles is familie

Ook over breuk met huishoudster Nadège is nu eindelijk duidelijkheid. In de aflevering van Chateau Meiland van afgelopen donderdag laat Martien weten waar het is misgegaan. “Wij waren misschien toch te makkelijk… Je bent natuurlijk werkgever en werknemer en dat was een beetje kwijtgeraakt. Zij was natuurlijk helemaal family voor ons, maar dat kan natuurlijk niet.”

Meningsverschil

Door de coronacrisis kon Nadège haar taken niet allemaal meer uitvoeren. Hierdoor konden de afspraken niet goed worden nagekomen. “Zij zei op een gegeven moment: ‘Ik kan net zo goed om 12 uur weggaan.’ Maar ja, ze krijgt betaald tot 13 uur. Dan denk ik: gadver. Dan moet ik of Erica zeggen: ‘Nee, meid, je moet blijven, want je moet nog een uur werken voor dat geld.’ Dat is al vervelend om dat tegen zo’n vrouw te moeten doen”, aldus Martien

Om de sfeer erin te houden zouden de Meilandjes Nadège hebben laten weten dat ze wel thuis kon blijven en gewoon doorbetaald zou krijgen. Martien: “Ze zei op een gegeven moment zelf ook: ‘Ik heb hier een contract en daar staat in dat ik voor het ontbijt ben en het schoonmaken van de kamers, dus ik hoef eigenlijk helemaal geen vloeren in de was te zetten.’ Nou, dan krijg je weer zo’n meningsverschil. Daar heb ik helemaal geen zin in.”

Het boek ‘Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ ligt vanaf 31 oktober in de winkels.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee