Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ruud de Wild verlaat BNR na acht weken dienstverband

Ruud de Wild verlaat BNR na acht weken dienstverband

Ruud de Wild verlaat BNR na acht weken dienstverband

Slechts acht weken na het starten van zijn nieuwe baan bij BNR Nieuwsradio verlaat dj Ruud de Wild eind oktober het radiostation alweer. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich bevestigde het einde van de samenwerking zondagavond.

Coen en Sander
Na zijn vertrek bij radiostation 538 ging de 47-jarige Ruud op 5 september 2016 aan de slag bij BNR. Ruud verliet destijds Radio 538 omdat hij plaats moest maken voor het voormalig 3FM-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Bij BNR presenteerde De Wild het programma Ask Me Anything, maar daar stopt hij na slechts acht weken dienstverband alweer mee.

Niet gelukt
De overstap van Radio 538 naar BNR was een gok voor Ruud de Wild. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich zegt hierover: ‘Het was zowel voor BNR als voor Ruud de Wild een ingecalculeerd risico om deze samenwerking aan te gaan. Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Ondanks hard werken is het niet gelukt.’

Muziek
Ruud de Wild vindt het erg jammer om na zo’n korte tijd het radiostation alweer te verlaten, maar staat compleet achter zijn keuze. ‘Ik merkte dat het presenteren op BNR andere koek is. Bovendien miste ik de muziek toch wel erg.’ Gespeculeerd wordt nu dat De Wild begin 2017 aan de slag zal gaan bij Radio 2.

Bron: RTL

Lees ook: