Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ruud de Wild hield zijn ziekte maandenlang verborgen voor zijn kinderen

Ruud de Wild hield zijn ziekte maandenlang verborgen voor zijn kinderen

Ruud de Wild hield zijn ziekte maandenlang verborgen voor zijn kinderen

Ruud de Wild is gelukkig weer kankervrij, maar hij hield zijn ziekte in eerste instantie een lange geheim voor zijn kinderen. Dat vertelde hij zaterdagavond in het programma ‘Met het oog op morgen’. Ruud had in het najaar van 2020 al gesprekken met artsen en vertelde zijn kinderen pas in april over zijn ziekte. 

Ruud de Wild

“Mijn eerste ingreep was in januari, maar toen heb ik niets gezegd”, vertelde De Wild. “In april kon ik het niet meer stil houden, toen wist ik dat het heel ernstig was. Toen móest ik het wel zeggen. Maar zelfs toen jokte ik: ik zei dat ik een klein ingreepje moest hebben.”

Geïnspireerd

Zijn ziekte heeft hem op een bepaalde manier ook geïnspireerd, aldus De Wild. “Ik ben voor het eerst in mijn leven korte verhaaltjes en gedichten gaan schrijven.” Als mens heeft het afgelopen jaar hem ook veranderd. “Ik ben empathischer geworden. Ik heb in mijn leven al een paar lesjes in nederigheid gehad, maar ik ben nu absoluut op het nulpunt geweest. Volgens Gerard Timmer, een goede vriend van mij, maakt elke grote hobbel mij een leuker jongetje.”

Andere planeet

De Wild had er veel moeite mee dat zijn leven door zijn ziekte in één keer stilviel. “Je gaat in één keer van 100 naar 30 procent, in alles: in denken, in doen. Ik liep halve marathons, opeens kon ik geen vijf meter meer lopen. Het is heel wonderlijk dat ik in februari nog een reeks interviews met politici heb gedaan. Als ik het terugzie, dan denk ik: die mensen moeten toch doorgehad hebben dat ik op een andere planeet zat.”

Dankbaar voor Olcay

Ruud de Wild en Olcay Gulsen hebben samen een heftige periode achter de rug. In een interview met het AD liet de radio-dj weten erg dankbaar te zijn voor zijn vriendin. “Zonder haar had ik het niet gered.” Wat Ruud in die moeilijke periode vooral kon waarderen aan Olcay waren haar harde grappen. Hij vreesde vanaf het begin al voor een tijdelijke stoma en toen bleek dat ‘ie die ook zou krijgen, was Olcay er om het een stukje makkelijker te maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story, ANP | Beeld: ANP, Instagram