Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Darmkanker geconstateerd bij Ruud de Wild, Olcay geeft eerste reactie na stortvloed aan steunberichten

Darmkanker geconstateerd bij Ruud de Wild, Olcay geeft eerste reactie na stortvloed aan steunberichten

Darmkanker geconstateerd bij Ruud de Wild, Olcay geeft eerste reactie na stortvloed aan steunberichten

Bij Ruud de Wild is darmkanker vastgesteld. De NPO Radio 2-dj kreeg de diagnose “een aantal maanden geleden”, zo maakte hij maandagmiddag bekend in zijn radioshow ‘De Wild in de Middag’. Sindsdien regent het lieve woorden en steunberichten, bij Ruud zelf én zijn geliefde Olcay Gulsen.

Operatie en revalidatie

De 51-jarige De Wild hield het nieuws bewust stil. Hij is er naar eigen zeggen vroeg bij en heeft inmiddels een eerste ingreep gehad. “Helaas is niet alles weg. Ik moet nog een keer geopereerd worden en na die operatie moet ik een tijdje revalideren”, zei hij. De dj verwacht er een maand of drie uit te zijn.

‘Nog niet van mij af’

“Ik ben gezegend met de allerbeste artsen en ze zijn er eigenlijk supersnel bij maar ja, kanker blijft kanker en het blijft iets engs”, aldus De Wild. “Ik hoop na die revalidatie terug te komen. Jullie zijn nog niet van mij af.”

Olcay: ‘Ik ga goed voor hem zorgen’

Olcay Gulsen heeft dinsdag haar waardering uitgesproken voor de steun die ze heeft gekregen nadat het nieuws over haar vriend bekend werd. Ook schrijft de presentatrice in haar Instagram Stories dat ze er zo goed mogelijk wil zijn voor Ruud. “Bedankt voor al jullie lieve berichten over Ruud. Hij is enorm onder de indruk van al jullie steun & liefde. Ik ga goed voor hem zorgen en hou jullie op de hoogte.”

Steun van collega’s

Het nieuws komt bij veel radiocollega’s en andere BN’ers hard aan. Op sociale media wensen ze de NPO Radio 2-dj veel sterkte in de komende periode. “Wat een heftig nieuws over deze fijne collega. En wat een baas dat hij er al een tijd mee rondloopt maar gewoon door heeft lopen knallen op de radio. Veel respect en succes de komende tijd”, schrijft Radio 2-collega Giel Beelen op Twitter.

Held

Rick van Velthuysen, eveneens Radio 2, noemt Ruud een ‘held’. “Gewoon doorgaan waar anderen allang waren gestopt! Karakter met een grote K! Maar nu lieve Ruud, deze kracht alleen voor jezelf gaan gebruiken. Jouw genezing is nu het allerbelangrijkste. Kom snel weer terug. Stay cool vriendje van de radio.”

Liefde van vrienden

Ook onder anderen Domien Verschuuren, Mattie Valk (beiden Qmusic), Michiel Veenstra (KINK), Frank van der Lende en Rámon Verkoeijen (beiden 3FM) steken Ruud op sociale media een hart onder de riem. Zo noemt Domien Ruuds diagnose “kutnieuws” en stuurt Rámon Ruud “heel veel liefde”.

Meer lieve woorden

Ook buiten de radiowereld wordt gereageerd op het nieuws. “Raar om dit bericht te liken, maar ik wil je vooral een hart onder de riem steken en je kracht wensen”, zegt Maik de Boer. Roxeanne Hazes denkt ook aan Ruuds vriendin Olcay Gulsen. “We denken aan jullie. Veel sterkte en liefde.”

Lees ook
Ruud en Olcay zijn ‘domme rukkers’ en moeten op blaren zitten na onhandige vakantiekeuze

Vervanger

Eddy Keur neemt de komende tijd de presentatie van De Wild in de Middag over, meldt KRO-NCRV. De laatste aflevering van Wild in het Weekend, die vrijdag op het programma stond, komt te vervallen. De omroep zegt in een verklaring mee te leven met de 51-jarige Ruud. “We wensen hem alle sterkte en hopen hem weer snel terug te zien in de radiostudio.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders