Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Romy Monteiro trekt boetekleed aan na ophef om ‘racistische grap’: ‘Het is niet goed te praten’

Romy Monteiro trekt boetekleed aan na ophef om ‘racistische grap’: ‘Het is niet goed te praten’

Romy Monteiro trekt boetekleed aan na ophef om ‘racistische grap’: ‘Het is niet goed te praten’

Sinds een paar dagen mag het weer: het terras op. Ook Romy Monteiro (28) greep haar kans en streek neer in de zon. Hiervan plaatste ze een foto in haar Instagram Stories, met daarbij een – in haar ogen – ‘lollige’ tekst. Deze werd daarentegen opgevat als een racistische grap, waardoor de musicalster diep door het stof ging. Op hetzelfde medium komt ze terug op haar actie en biedt ze haar excuses aan.

‘Racistische grap’ Romy Monteiro

Op de foto van Romy is te zien hoe ze samen met haar vriend Jasper Suyk op een Amsterdams terras zat. Te zien was hoe ze haar ogen dichtkneep, gezien de zon recht op hun tafeltje scheen. “Mijn Aziatische afkomst was meer dan ooit zichtbaar”, schreef de GTST-actrice erbij. “Maar nee, echt jongens, ik heb geen Aziatische roots. I wish. Ook al zie ik er daar uit als Shin Chan”, vergeleek ze zichzelf met het tekenfilmfiguur.

Niet goed te praten

De post werd opgepikt door de actiegroep @broodjekaasmetsambal, waarna Romy en plein public sorry besloot te zeggen. “Dit voelde voor mij als een grap, een oprechte onschuldige grap”, aldus de brunette. “Ik heb dit niet doorgehad, maar als ik het teruglees en mij überhaupt verdiep in Aziatisch racisme, is mijn actie echt te betreuren en niet goed te praten.”

Lees ook
Volgers Romy Monteiro liggen in een deuk om reeks eerlijke foto’s: ‘Alsof je chronisch stoned bent’

Luisteren naar elkaar

Romy biedt haar “oprechte excuses” aan. “Ik ben mij hier nooit bewust van geweest, maar weet nu beter”, geeft ze tot slot toe. “Laten we van elkaar leren en naar elkaar luisteren.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @broodjekaasmetsambal

Bron: AD.nl | Beeld: Bart Honingh voor Flair, Instagram