Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Romy Monteiro gooit body positivity-trend over andere boeg: ‘Deze foto toont géén imperfecties’

Romy Monteiro gooit body positivity-trend over andere boeg: ‘Deze foto toont géén imperfecties’

Romy Monteiro gooit body positivity-trend over andere boeg: ‘Deze foto toont géén imperfecties’

TV-kok Miljuschka Witzenhausen, die vandaag een eigen Videoland-docu over body positivity aankondigde, toont dikwijls haar ‘happy rolls’ en imperfecties in de strijd voor het normaliseren voor alle lichamen. Zangeres Romy Monteiro (27) is ook pro-body positivity, maar gooit het deze maandag over een andere boeg. Vol trots deelt zij een ‘eerlijke’ badpakfoto op Instagram, waarmee ze wil laten zien dat zij echt zo perfect is en geen Photoshop nodig heeft.

Lichaam zonder Photoshop

Romy Monteiro laat met trots haar slanke lijf zien. Maar mag je daar in deze tijden van skinny shaming, fat shaming en body positivity, waarbij volop ‘echte’ foto’s van ‘echte’, niet-gefotoshopte lichamen worden gedeeld, nog wel openlijk trots op zijn? Romy heeft het zich oprecht afgevraagd.

Trots op perfect lichaam

“Ik heb lang getwijfeld over de tekst bij deze foto omdat er de laatste tijd zoveel nadruk gelegd wordt over je ‘imperfecties omarmen’ en vooral die ook laten zien en tonen. Ik zie meer rollen, ik zie striae en ‘echte lichamen’ en dat is top. Maar deze foto toont geen imperfecties van mij en toch ben ik er heel trots op…”

Trots op veranderen onzekerheden

“Ik vind het bizar dat ik daar gewoon sta te poseren voor een merk in bikini. Dat had mijn zestienjarige ik nooit geloofd! Dat ik daar sta en het ook nog eens mooi vind”, schrijft ze. “Maar trots zijn op een uiterlijk iets komt soms zo oppervlakkig over. Maar ik ben wél heel trots dat ik mijn onzekerheden heb veranderd.”

‘Veel kilo’s verloren sinds ‘The Voice”

“Ik heb namelijk mijn hele leven gestreden tegen die kilo’s, tegen die suiker en vetverslaving. Als je me niet gelooft, google The Voice-optredens en dan zie je dat ik veel kilo’s ben verloren. Toen vond ik mezelf ook mooi hoor, maar ik voelde me niet mezelf. Het uiterlijk klopte niet bij het zieltje én ik was niet gezond bezig. Snoep is mijn grootste vriend en vijand. De juiste balans had ik al een tijd terug gevonden, maar ik was gek genoeg niet tevreden. Wellicht herkennen sommige dit ook, maar ik zag lange tijd nog de zwaardere versie van mezelf in de spiegel. Of ik staarde me blind op de imperfecties en wat nog ‘beter kon’.”

Lees ook
Romy Monteiro open over coronakilo’s: ‘Overduidelijk hoor ik bij de groep die werkelijk geen hol heeft uitgevoerd’

Ouder worden

Ze leert nu meer en meer over zichzelf. “Die onzekere gedachtes liggen niet aan een gewicht, maar aan veel diepere zaken. Ergens along the way zijn die twee (uiterlijk en innerlijk) vriendjes geworden. Ik weet niet of dat lag aan het feit dat ik mijn uiterlijke doel had bereikt (je kent het wel, passen in die éne jeans), of dat ik ouder geworden ben en ik die jeans minder belangrijk vind. Natuurlijk heb ik nog steeds onzekerheden, duh, maar op dit moment ben ik hartstikke trots op mijn lijf, het proces en op deze foto! En dat mag ik best zeggen, vind ik. Denk ik.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb lang getwijfeld over de tekst bij deze foto omdat er de laatste tijd zoveel nadruk gelegd wordt over je ‘imperfecties omarmen’ en vooral die ook laten zien en tonen. Ik zie meer rollen, ik zie straie en ‘echte lichamen’ en das TOP! Maar deze foto toont geen imperfecties van mij en toch ben ik er heel trots op.. Ik vind het bizar dat ik daar gewoon sta te poseren voor een merk in bikini. Dat had mijn 16 jarige ik noooit geloofd! Dat ik daar sta en het ook nog eens mooi vind. Maar trots zijn op een uiterlijk iets komt soms zo oppervlakkig over. Maar ik ben wél heel trots dat ik mijn onzekerheden heb veranderd. Ik heb namelijk mijn hele leven gestreden tegen die kilo’s, tegen die suiker en vet verslaving. Als je me niet gelooft, google The Voice optredens en dan zie je dat ik veel kilo’s ben verloren. Toen vond ik mezelf ook mooi hoor maar ik voelde me niet mezelf. Het uiterlijk klopte niet bij het zieltje én ik was niet gezond bezig. Wat ik doe voor een gezonde levensstijl, wijd ik een keer wat langer over uit. Maaar nog steeds, zoals trouwe volgers vaak kunnen zien, is snoep mijn grootste vriend en vijand. De juiste balans had ik al een tijd terug gevonden maar was gek genoeg niet tevreden. Wellicht herkennen sommige dit ook maar ik zag lange tijd nog de zwaardere versie van mezelf in de spiegel. Of staarde ik me blind op de imperfecties en wat nog ‘beter kon’. Die onzekere gedachtes liggen niet aan een gewicht maar aan veel diepere zaken maar ergens along the way zijn die twee (uiterlijk en innerlijk) vriendjes geworden. Ik weet niet of dat lag aan het feit dat ik mijn uiterlijke doel had bereikt (je kent het wel, passen in die éne jeans) of dat ik ouder geworden ben en ik die jeans minder belangrijk vind. Natuurlijk heb ik nog steeds onzekerheden, duh, maar op dit moment ben ik hartstikke trots op mijn lijf, het proces en op deze foto! En dat mag ik best zeggen, vind ik. Denk ik. ? #thaikilaxromy

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sponsored by CocaCola ?HA, i wish! Maar zou wel kunnen hé? ? Fijne dag allemaal ❤️ #maakerwatmooisvan #drinkeencollaatje

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wie mooi wil zijn…. Vul ‘m maar in ladies ???? #swipe #moetpijnlijden #zagercomfieuithe #lekkerliggen #isnie #casaradelsol

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

Bron: VIVA | Beeld: Bart Honingh voor Flair