Je bent hier: Home > Celebs > Rico Verhoeven reageert voor het eerst op breuk met Jacky na relatie van 13 jaar

Rico Verhoeven reageert voor het eerst op breuk met Jacky na relatie van 13 jaar

Celebs
Rico Verhoeven reageert voor het eerst op breuk met Jacky na relatie van 13 jaar

Ruim twee weken geleden maakten Rico Verhoeven (30) en zijn geliefde Jacky Duchenne bekend na dertien jaar een punt achter hun relatie te zetten. De twee gaven zelf aan uit elkaar gegroeid te zijn, maar al gauw leek de ex van de kickbokser erop te hinten dat Yolanthe Cabau (34) weleens de oorzaak van de split zou kunnen zijn geweest. Die schade probeerde ze snel te beperken, maar of die poging succesvol was, was een tweede. De ex-geliefden kwamen later met een statement, om alle ‘wilde verhalen’ de wereld uit te helpen. Daarna hielden beiden hun mond over de breuk, tot nu.

Wanneer Fatima Moreira de Melo (41) aan Rico vraagt hoe het met hem gaat, geeft hij aan dat het allemaal “lastig en zwaar” is op het moment. “Het is heftig, dus we proberen het rustig een plekje te geven”, zegt de topsporter voor de camera’s van RTL Boulevard.

Omarmen

“Leuk is anders”, aldus Rico wanneer hem gevraagd wordt of hij het lastig vindt dat hij telkens geconfronteerd wordt met de breuk. “Maar het hoort erbij. Dat is de andere kant van de bekendheid. Die heb ik altijd omarmd, dus dat doe ik nu ook met dit. Ik omarm het gewoon.”

Samen oplossen met Jacky

Als mensen hem vragen hoe het met hem gaat, weet hij dat het alleen maar goed bedoeld is. “Uiteindelijk is het alleen maar interesse”, geeft Verhoeven aan. Daarnaast zegt hij de breuk voor de rest vooral privé te proberen te houden. “We proberen het samen rustig op te lossen. Ook voor de kindjes natuurlijk.”

Alles aan gedaan

Rico benadrukt dat het geen overhaaste beslissing was van hem en Jacky, met wie de sporter drie kinderen heeft. “Dit heeft echt wel een tijd gespeeld en is niet over één nacht ijs gegaan”, zegt hij over de split. “Het gaat echt over anderhalf tot twee jaar. Dat ging op en af. Het is gewoon heel lastig. Voor ons was het belangrijk dat we het gevoel hebben gehad dat we er alles aan gedaan hebben.”

De tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rico en Jacky gaan na 13 jaar uit elkaar. #rtlboulevard

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard) op

Rico en Jacky uit elkaar

Verhoeven en Duchenne kondigden eerder in februari aan na een relatie van dertien jaar uit elkaar te gaan. “De reden daarvoor is dat we jammer genoeg uit elkaar zijn gegroeid en het voor onszelf en vooral de kinderen beter is om separaat verder te gaan in goede harmonie”, schrijft hij. “Tot ons verdriet en frustratie ontstaan er de wildste verhalen over de reden van onze breuk. Sommige media hebben zich deze week gemeld met suggestieve berichtgeving die zorgt voor onnodige stemmingmakerij”, vindt het stel. “We distantiëren ons hierbij van elke andere berichtgeving dan deze en verzoeken iedereen nogmaals ons de ruimte te geven om deze moeilijke tijd als gezin te kunnen doorlopen.”

Lees ook
Rico Verhoeven en ex Jacky distantiëren zich van ‘wilde verhalen’ over relatiebreuk

Gerucht Rico en Yolanthe

Waar Rico en Jacky op doelen met het statement, is het gerucht dat ontstond nadat Duchenne op een Instagramfilmpje van Yolanthe Cabau reageerde. Cabau liet de bloemen zien die op de herdenkingsplek van haar overleden vader staan, waarop Duchenne insinueerde dat de rozen afkomstig waren van Verhoeven en voor Valentijnsdag verstuurd warenZe noemde dit later een ‘impulsief foutje’. De reactie werd na enige tijd verwijderd, wat het hele verhaal nog verdachter maakte. Na een korte reactie van Rico (“Ik stuur regelmatig attenties, zoals een bloemetje, merchandise of een gesigneerd boek, en deze comment was niet op z’n plaats”) schreef Jacky in een post op haar eigen instagramaccount een rectificatie – duidelijk op vriendelijk verzoek van haar kersverse ex. “Emoties vliegen alle kanten op. Pijn, verdriet, angst en hoop. Ik reageerde niet goed op de verzonden Valentijnsbloemen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

OFFICIËLE STATEMENT Rico Verhoeven en Jacky Duchenne: Begin deze week hebben wij het voor ons verdrietige bericht gedeeld dat we niet verder gaan als koppel. De reden daarvoor is dat we jammergenoeg uit elkaar zijn gegroeid en het voor onszelf en vooral de kinderen beter is om separaat verder te gaan in goede harmonie. Tot ons verdriet en frustratie ontstaan er de wildste verhalen over de reden van onze breuk. Sommige media hebben zich deze week gemeld met suggestieve berichtgeving die zorgt voor onnodige stemmingmakerij. De enige bron met accurate informatie zijn wij zelf. We distantiëren ons hierbij van elke andere berichtgeving dan deze en verzoeken iedereen nogmaals ons de ruimte te geven om deze moeilijke tijd als gezin te kunnen doorlopen. Wij zijn ons nog terdege bewust van het feit dat we publieke personen zijn, maar willen dat onze kinderen hier niet ongevraagd de dupe van worden.

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee