Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > William reageert voor het eerst op camera op Oprah-interview: ‘Ik heb Harry nog niet gesproken’

William reageert voor het eerst op camera op Oprah-interview: ‘Ik heb Harry nog niet gesproken’

William reageert voor het eerst op camera op Oprah-interview: ‘Ik heb Harry nog niet gesproken’

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zich donderdag voor het eerst weer in het openbaar laten zien sinds het veelbesproken interview van Oprah Winfrey met William’s broer Harry en zijn vrouw Meghan. In tegenstelling tot zijn vader Charles ging William wél in op vragen van de pers.

Geen contact

Als Sky News hem vraagt of hij al met Harry heeft gepraat over het interview en de daarin gedane heftige uitspraken over het Britse koningshuis, geeft William een opvallend antwoord. “Nee, nog niet, maar dat ben ik wel van plan.” Dat de Hertog van Cambridge zijn jongere broertje ruim vier dagen na het onthullende interview nog steeds niet gesproken heeft, doet vermoeden dat de band tussen Harry en William niet zo goed meer is als deze ooit geweest is.

‘Geen racistische familie’

Ook vraagt Sky News nog of de Britse koninklijke familie een racistische familie is. Die vraagt volgt op beweringen van Meghan dat leden van de koninklijke familie zich zorgen zouden hebben gemaakt over de huidskleur van Archie, toen Meghan nog zwanger was. William antwoordt kort: “We zijn zeker geen racistische familie”.

Elizabeth bedroefd

Koningin Elizabeth reageerde dinsdag in een officieel statement door te zeggen de aantijgingen van racisme serieus te nemen. Ook benadrukte ze dat Harry, Meghan en Archie altijd zeer geliefde familieleden zullen zijn. “De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend. Hoewel er verschil van mening kan zijn over sommige herinneringen, worden ze zeer serieus genomen en zullen ze privé door de familie worden besproken.”

Lees ook
Marije over Meghan: ‘Hoe kan Marieke Elsinga, nota bene op Internationale Vrouwendag, hierop blijven hameren?’

Prins Charles negeert vragen

De vader van prins Harry, prins Charles, negeerde dinsdag bij een bezoek aan een pop-upvaccinatiecentrum in Londen vragen over het interview met Harry en Meghan, die komende zomer een dochtertje verwachten. Het was het eerste openbare optreden van Charles nadat het interview zondagavond in Amerika en maandagavond in Engeland werd uitgezonden. In het gesprek onthulde Harry dat de band met zijn vader verslechterd is en dat Charles zelfs een tijd niet meer opnam als hij hem belde. The Telegraph schrijft dat prins Charles geen antwoord gaf op de vraag of hij het interview had gezien of wat hij van het interview vond. Lichaamstaalexpert Frank van Marwijk denkt dat Charles degene is die de opmerking over de huidskleur van Archie maakte. “Ik ben ervan overtuigd”, zei hij in het AD.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP