Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ex-Rachel Hazes na breuk plotseling verdwenen, verdacht van oplichting meerdere vrouwen

Ex-Rachel Hazes na breuk plotseling verdwenen, verdacht van oplichting meerdere vrouwen

Ex-Rachel Hazes na breuk plotseling verdwenen, verdacht van oplichting meerdere vrouwen

Rachel Hazes bekende begin dit jaar na vijftien jaar eindelijk weer verliefd te zijn. Ondernemer Mike maakte haar zielsgelukkig en maandenlang leek er voor het kersverse koppel geen vuiltje aan de lucht. Zijn kinderen logeerden bij haar en er was zelfs sprake van samenwoonplannen. Als donderslag bij heldere hemel bleek de relatie vorige week plots voorbij. Nu lijkt de voor Rachel pijnlijke breuk een naar staartje te krijgen…

Topadvocaat op zoek naar Mike

Topadvocaat Peter Plasman, in het verleden advocaat van onder meer de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur en de moordenaar van Theo van Gogh, bevestigt aan Story dat hij op zoek is naar de verdwenen Mike. Hij zou hem namens een cliënte willen dwingen een klein kapitaal terug te betalen dat hij haar afhandig zou hebben gemaakt. Ook een andere vrouw beweert opgelicht te zijn door de man die maanden het hart van Rachel sneller deed kloppen.

Is Rachel ook bedrogen?

De relatiebreuk van Rachel Hazes (50) en Mike kwam voor velen onverwacht. Zeker omdat de twee plannen hadden om samen te gaan wonen in Rachels nieuwe woning in Mijdrecht. Ook stond een tweede huis in Spanje hoog op hun gezamenlijke verlanglijst. Desondanks liep hun relatie op de klippen. “Je merkt wel dat het me aangrijpt”, vertelde Rachel vorige week aan Story. “Het gaat me ook echt zó aan het hart. Mike is de liefste man die ik de laatste jaren heb gekend. Maar het werkt gewoon niet tussen ons”, liet ze weten. De vraag is nu, is Mike echt wel de lieverd die Rachel goed denkt te kennen én… heeft hij haar óók bedonderd?

Rachel was ‘the other woman’

Uit onderzoek van het entertainmentblad blijkt dat twee ex-vriendinnen van Mike geen goed woord meer voor hem over hebben. Eén van hen, Vanessa (volledige gegevens bekend bij Story), verklaart hem te kennen als Michael en noemt hem daarom ook bij die naam. “Ik heb van 2018 tot begin dit jaar een relatie gehad met Michael. Ja, toen was hij al samen met Rachel, maar daar kwam ik pas later achter. Ik heb op 1 januari nog een WhatsApp-bericht van hem gekregen, dat hij van me hield.” Het liefdesverdriet van Vanessa valt in het niet bij de financiële gevolgen die haar relatie met Michael haar heeft opgeleverd. “Hij heeft me voor 7.000 euro opgelicht”, aldus Vanessa.

Kwart ton

Niet alleen Vanessa zegt slachtoffer te zijn. Ook Linda (volledige gegevens bekend bij Story) stelt door ‘Michael’ bedrogen te zijn. “Ik heb van 2015 tot 2018 een relatie met Michael gehad”, vertelt ze Story. “Na het overlijden van mijn vader was ik vrij labiel. Daar profiteerde hij van. Hij stelde toen voor om samen een grotere auto te kopen en daarvoor een lening af te sluiten. Hij had geen structurele inkomsten, dus moest ik die lening afsluiten. Binnen een dag wist hij al een kredietverstrekker, waar ik een lening van 25.000 euro afsloot. Michael zou mij elke maand 215 euro betalen maar heeft slechts één keer betaald. Vervolgens verdween hij van de ene op de andere dag uit mijn leven en kon ik hem niet meer bereiken.” Dat veranderde toen Linda vernam dat Michael een relatie had met Rachel.

Kale kip

“Toen heb ik advocaat Peter Plasman in de arm genomen. Die heeft Michael een sommatiebrief gestuurd. Daar hebben we nooit een reactie op gehad.” Volgens mr. Plasman wordt het voor Linda lastig haar geld terug te krijgen. “De volgende stap zou logischerwijs zijn om deze meneer te gaan dagvaarden”, vertelt de topadvocaat aan Story. “Als hij bij mevrouw Hazes zit, kan hij misschien een reden hebben dit probleem op te lossen. Maar dat is nu mogelijk anders. Het heeft er alle schijn van dat hij een kale kip is. Mijn cliënte moet de afweging maken of ze hier nog meer geld in wil stoppen en het risico wil lopen om dan alsnog met lege handen te blijven staan.”

Lees ook
Rachel Hazes kapot van verbroken relatie met Mike, maar: ‘Enige juiste beslissing’

Spoorloos verdwenen

Na de breuk met Rachel lijkt Mike, zoals zij hem van naam kent, opnieuw van de radar verdwenen; ook voor Story is hij onbereikbaar voor wederhoor op de beschuldigingen van beide vrouwen. Rachel Hazes, die zelf geen partij is in dit vele vragen oproepende dossier, wil er niet op ingaan. “Ik ga hier geen commentaar op geven”, is haar enige reactie tegenover het blad.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress