Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Celstraf én tbs voor ex-militair (32) uit Zwolle na bizarre (doods)bedreigingen aan adres prinses Amalia

Celstraf én tbs voor ex-militair (32) uit Zwolle na bizarre (doods)bedreigingen aan adres prinses Amalia

Celebs
Celstraf én tbs voor ex-militair (32) uit Zwolle na bizarre (doods)bedreigingen aan adres prinses Amalia

Eerder dit jaar zou prinses Amalia (16) meerdere haatdragende berichten hebben ontvangen via Instagram. Niet alleen kreeg ze doodsbedreigingen, ook werd in januari meermaals gedreigd met verkrachting dan wel aanranding. De voormalig militair achter die doodsbedreigingen moest eind april voor het eerst voorkomen. Inmiddels is de straf van de 32-jarige Wouter G. uit Zwolle bepaald.

Prinses Amalia bedreigd

Wouter G. heeft dinsdag drie maanden cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor het bedreigen van prinses Amalia. Hij stuurde in januari berichten naar het Instagramaccount van de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, en dat van een vriend van haar. Hij zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag. “Ja meisje, er is geen ontkomen aan”, schreef hij onder meer. Hij beschreef seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool.

Bekentenis

De prinses heeft die berichten gelezen en G. heeft bekend haar die teksten gestuurd te hebben, stelt de rechtbank in Zwolle. Hij verweerde zich met de stelling dat hij niet wist dat het haar persoonlijke account was waar hij die teksten naartoe stuurde. Maar op zijn computer zocht hij juist gericht naar haar account.

‘Uitermate beangstigende bedreigingen’

De rechtbank concludeert dat de man een obsessie voor het koningshuis heeft ontwikkeld en in het bijzonder voor prinses Amalia. Zo is hij begin 2016 in verwarde toestand gesignaleerd op het terrein van Villa Eikenhorst waar Amalia destijds woonde. Hij vroeg toen naar haar. Zijn dreigementen in januari dit jaar waren concreet te noemen. Zo gaf hij aan in februari naar de middelbare school van de prinses te reizen. “Een bedreiging die uitermate beangstigend moet zijn”, aldus de rechtbank.

Lees ook
Wat een knappe prinsessen: nieuwe foto’s van Amalia, Alexia en Ariane vrijgegeven

TBS met dwangverpleging

De tbs wordt voor maximaal vier jaar opgelegd. Dwangverpleging is noodzakelijk omdat G. weigert medicatie in te nemen. De man leidt aan schizofrenie en heeft gewelddadige denkbeelden. Eerdere behandelingen zorgden niet voor het gewenste resultaat. Tegen de man was tien maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee