Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Een Sweet sixteen in het Koninklijk huis: prinses Alexia wordt vandaag zestien jaar

Een Sweet sixteen in het Koninklijk huis: prinses Alexia wordt vandaag zestien jaar

Een Sweet sixteen in het Koninklijk huis: prinses Alexia wordt vandaag zestien jaar

Feest in ons Koninklijk huis! Prinses Alexia is vandaag namelijk jarig. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima mag zaterdag namelijk zestien kaarsjes uitblazen. We hebben een aantal foto’s van de prinses door de jaren heen voor je op een rijtje gezet.

Prinses Alexia jarig

Alexia Juliana Marcela Laurentien, zoals de prinses voluit heet, werd op 26 juni 2005 geboren in Den Haag. Ze is na haar zus Amalia (17) de tweede in de lijn van Nederlandse troonopvolging. Na haar werd hun jongste zusje Ariane (14) geboren.

Strenge maatregelen

De prinses is vast blij dat de coronamaatregelen op haar verjaardag flink versoepelen. Op Koningsdag vertelde Alexia af en toe best moeite te hebben met de strenge maatregelen. “Je kan niet met mensen afspreken en de kleine dingen doen waar je in het normale leven zonder corona niet echt vaak aan dacht. In quarantaine dacht ik wel echt: ik zou naar de stad willen, of naar de winkel of naar het terras. In het normale leven zonder corona heb je niet door hoe leuk dat eigenlijk is.”

Hobby’s

Prinses Alexia woont met haar ouders en zusjes in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waar ze haar verjaardag waarschijnlijk ook grotendeels zal doorbrengen. De prinses gaat net als haar zussen naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, waar Amalia deze maand cum-laude slaagde voor haar eindexamen VWO. In haar vrije tijd houdt Alexia van hockey, gitaar spelen en zingen.

Lees ook
Hoera: prinses Amalia cum laude geslaagd voor haar eindexamen

Alexia door de jaren heen

Hoewel de kinderen van het koningspaar in hun jonge jaren veelal buiten de schijnwerpers werden gehouden, kon het publiek een glimp opvangen van de jonge prinsesjes tijdens officiële momenten zoals Koningsdag en de jaarlijkse wintersport in Lech. Naarmate Alexia ouder wordt – ze is nu vijftien – komt ze meer en meer in beeld. Ze heeft niet alleen de harten van het Nederlandse volk gestolen, maar óók in het buitenland is de prinses erg populair. We hebben de leukste momenten voor je op een rijtje gezet: prinses Alexia toen en nu.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

2005: prinses Alexia is geboren!

2006: sneeuwpret met zus Amalia

2007: met mama Máxima

2009: fotoshoot met de familie op het strand

2013: Alexia en Amalia in matching outfits

prinses-alexia-2013.jpg

2014: prinses Alexia op Koningsdag 2014

2017: voor het eerst naar de middelbare school

2018: de prinses tijdens Koningsdag 2018 in Groningen

2020: nieuw portret van prinses Alexia

2021: Alexia tijdens Koningsdag in Eindhoven

Bron: Story | Beeld: Brunopress