Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Liefde spat ervan af: William en Kate vieren 10-jarig huwelijksjubileum met romantische, nieuwe foto’s

Liefde spat ervan af: William en Kate vieren 10-jarig huwelijksjubileum met romantische, nieuwe foto’s

Liefde spat ervan af: William en Kate vieren 10-jarig huwelijksjubileum met romantische, nieuwe foto’s

Het is vandaag een bijzondere dag voor prins William en zijn vrouw Kate Middleton. De twee stapten precies tien jaar geleden in het huwelijksbootje en gaven elkaar het jawoord in Westminster Abbey. Die mijlpaal laten de Britse royals uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Op sociale media wordt een tweetal prachtige foto’s gedeeld van het stel.

Eerste ontmoeting William en Kate

William en Kate leerden elkaar in 2001 kennen op de Universiteit van St. Andrews, waar ze beiden studeerden. In het tweede jaar van hun studie – William studeerde geografie, Kate kunstgeschiedenis – deelt het stel met twee gemeenschappelijke vrienden een huis. “Toen bloeide onze liefde op”, vertelde de prins er eerder over. Kate had toen nog een relatie, maar die liep stuk vanwege haar liefde voor William.

Ring van Diana

Een paar jaar later, in 2004, werd bekend dat William en Kate een relatie hadden, nadat ze voor het eerst op de gevoelige plaat werden vastgelegd tijdens een skivakantie in het Zwitserse Klosters. Kate moest daarna even geduld hebben tot haar geliefde op zijn knieën ging, maar in 2010 was het zover. Tijdens een vakantie in Kenia vroeg William de brunette ten huwelijk, wat hij deed met een ring van zijn prinses Diana. “Zo kon mijn moeder er toch nog bij zijn”, zei hij erover in een interview naar aanleiding van het aanzoek. “We hadden het al langer over trouwen, dus een grote verrassing was het niet voor haar. Maar ik voelde dat het nu het juiste moment was.”

Hoop voor de toekomst

Volgers van het Instagramaccount van de Britse royals zijn laaiend enthousiast over de nieuwe foto’s van William en Kate. “Wat een prachtig paar en wat bieden zij ons veel hoop voor de toekomst van het Verenigd Koninkrijk. Zij gaan het fantastisch doen tegen de tijd dat William gekroond wordt tot koning en Catherine zijn ‘queen consort’ wordt. Zij belichamen de toekomst, zonder daarbij de traditie van het verleden uit te wissen. Koningin Elizabeth en prins Charles mogen trots zijn op hun opvolgers”, luidt een van de reacties.

Prachtige dag

Ook blikken fans terug op de bruiloft van William en Kate. “Ik keek thuis samen met een groep vriendinnen en we hadden er helemaal een feestje van gemaakt”, schrijft iemand. “Alles was prachtig, maar het moment dat Catherine uitstapte en we haar bruidsjurk konden zien… ja, dat was wel heel bijzonder. Ze zag er schitterend uit en eerlijk gezegd lijkt ze in tien jaar ook niet veel ouder geworden. Ze is nog steeds beeldschoon en altijd stralend.”

Lees ook
Prins Louis viert vandaag zijn derde verjaardag en trotse ouders William en Kate delen nieuwe foto

Gezin

William en Catherine trouwden op 29 april 2011 in Westminster Abbey. Hun liefde werd bezegeld met de komst van hun drie kinderen George (7), Charlotte (5) en Louis (3).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: Brunopress, Instagram