Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > It’s a… Harry en Meghan maken geslacht tweede kind bekend

It’s a… Harry en Meghan maken geslacht tweede kind bekend

It’s a… Harry en Meghan maken geslacht tweede kind bekend

Op Valentijnsdag maakten prins Harry (36) en Meghan Markle (39) hét ultieme liefdesnieuws bekend: het stel is in verwachting van een tweede kind. Inmiddels hebben de twee het geslacht bekendgemaakt en weten we of de kleine Archie (1) een broertje of zusje krijgt.

Tweede kind Harry en Meghan

Het tweede kind van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan is een meisje. Dat hebben de twee bekendgemaakt tijdens hun interview met Oprah Winfrey zondagavond.

Broertje of zusje voor Archie?

Meghan maakte aan het begin van het interview duidelijk dat de twee het geslacht van hun tweede spruit zouden onthullen, maar ze wilde dat pas doen halverwege het interview, waarbij haar man aanschoof. De prins vertelde dat het kindje dat het echtpaar aankomende zomer hoopt te verwelkomen een meisje is. “We zijn dankbaar en beide opties zouden geweldig zijn geweest. Maar eerst een jongen en nu een meisje, wat kun je je nog meer wensen?”, aldus Harry.

Troonopvolging

Harry trouwde in mei 2018 met Meghan. Een jaar later werd hun eerste kindje Archie Harrison geboren. Het is nog niet duidelijk wanneer Meghan is uitgerekend. Hun tweede kindje wordt achtste in de lijn van troonopvolging. Prins Charles is nog steeds degene die als eerste in aanmerking komt om koningin Elizabeth op te volgen. Zijn oudste zoon prins William is tweede in de lijn van troonopvolging. Archie staat een plekje voor hem of haar. In mei viert Archie zijn tweede verjaardag. Harry en Meghan vertelden dat ze van plan zijn het op twee kinderen te houden.

Lees ook
Meghan Markle mocht van de koninklijke familie niet met Oprah praten

Afstand koningshuis

De hertog en hertogin hebben begin 2020 besloten een stap terug te doen als seniorleden van het Britse koninklijk huis. Daarnaast deed Harry afstand van zijn aanspreektitel Zijne Koninklijke Hoogheid. De titel van hertog van Sussex heeft hij wel aangehouden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram