Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prijzen, tranen en outfits: dit waren de hoogtepunten van de MTV Movie Awards

Prijzen, tranen en outfits: dit waren de hoogtepunten van de MTV Movie Awards

Celebs
Prijzen, tranen en outfits: dit waren de hoogtepunten van de MTV Movie Awards

Een week na het grootse Met Gala in New York had Hollywood gisteravond opnieuw een leuk feestje op de agenda staan. In Los Angeles werden de MTV Movie Awards voor de 26ste keer uitgereikt.

Lees ook
Sterrenregen in New York: dít waren de opvallendste looks op het Met Gala

Op het beroemde evenement werd weer volop gelachen (én gehuild) en uiteraard hadden de sterren weer de mooiste creaties uit de kast getrokken. Wij maakten een overzicht van wat je gemist hebt…

Uniseks prijs voor Emma
Het publiek stemde online op de genomineerden in diverse categorieën, zoals beste acteur of actrice in een speelfilm, televisieshow, beste presentator of favoriete held en schurk van het jaar. Emma Watson ging naar huis met de award voor beste acteur & actrice in een speelfilm, voor haar rol in Disney’s Beauty and the Beast. Die werd tevens verkozen tot beste film. De muziekzender maakt sinds dit jaar niet langer onderscheid tussen acteurs en actrices en kent slechts één categorie, waarin zowel acteurs als actrices kans maken op de prijs.

Moedig
Winnares Emma Watson bedankte MTV voor de in haar ogen moedige zet. ‘De stap van MTV om een sekseneutrale prijs in te voeren, betekent voor iedereen wat anders, maar voor mij is het dat acteren je verplaatsen in andermans schoenen is en dat je daar niet twee categorieën voor nodig hebt’, zei Watson bij het in ontvangst nemen van de award.

La La Land-grappen
Comédienne Amy Schumer en actrice Goldie Hawn presenteerde de prijsuitreiking voor de beste film. De twee dames staken flink de draak met de miskleun tijdens de uitreiking van de Oscar voor de beste film in februari, waar La La Land ten onrechte werd aangekondigd als winnaar, terwijl dat de film Moonlight moest zijn. ‘La La Land. O nee, Moonland. O nee, Beauty and the Beast’, zeiden de dames in koor.

Generation Award
Vin Diesel nam de generation award in ontvangst voor de filmreeks The Fast and the Furious. De prijs is voor acteurs of films die een blijvende indruk hebben gemaakt op generaties filmliefhebbers. Diesel bedankte de in 2013 overleden acteur Paul Walker, die hij ‘onmisbaar’ noemde voor het succes van de filmreeks.

Stranger Things
Millie Bobby Brown, beter bekend om haar rol als Eleven in de serie Stranger Things, heeft zondag de MTV Movie Award gewonnen voor beste acteur & actrice in een serie. Het is de eerste keer dat de dertienjarige Britse in haar eentje in de prijzen viel om haar acteerwerk in de show.

Even snikken
De kindsterren uit Stranger Things, waarvan eind oktober een tweede seizoen verschijnt, waren allemaal aanwezig bij de prijsuitreiking. Brown had grote moeite haar tranen te bedwingen toen ze de prijs in ontvangst nam. ‘Ik wil mijn familie bedanken, jullie geven mij elke dag licht. Dank mama en papa voor alle steun’, zei Brown met gebroken stem.

Een greep uit het rode (zwarte) loper-assortiment van gisteravond:

Model en actrice Cara Delevingne:

Zangeres Zara Larsson:

Emma Watson:

Fast & The Furious-actrice Jordana Brewster:

Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown:

Wonder Woman-ster Gal Gadot:

Topmodel Jourdan Dunn:

Pretty Little Liars-ster Shay Mitchell:

Zangeres en actrice Zendaya:

Shoppen is altijd een goed idee