Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nieuw, postuum uitgebracht nummer Avicii bezorgt je de rillingen: ‘Dit was een noodkreet’

Nieuw, postuum uitgebracht nummer Avicii bezorgt je de rillingen: ‘Dit was een noodkreet’

Nieuw, postuum uitgebracht nummer Avicii bezorgt je de rillingen: ‘Dit was een noodkreet’

Bijna een jaar na zijn dood is gisteravond een nieuwe track uitgekomen van de Zweedse dj Avicii. Het nummer heet ‘SOS’ en bevat tekst die Avicii, wiens echte naam Tim Bergling was, zelf schreef. Daaruit valt af te leiden dat het op dat moment al niet zo best met hem ging. Zo lijkt hij met de track een noodkreet om hulp te slaken.

SOS

Can you hear me? S.O.S.
Help me put my mind to rest
Two times clean again, I’m actin’ low
A pound of weed and a bag of blow

Laatste loodjes

Zo heftig klinkt meteen het eerste couplet. SOS is onderdeel van het nieuwe album TIM dat in juni verschijnt. Tim Bergling had het album grotendeels af toen hij zichzelf op 20 april van het leven beroofde. De componisten met wie hij eerder werkte, hebben zich nogmaals over de nummers gebogen en ze daadwerkelijk afgemaakt. Voor SOS werd samengewerkt met zanger Aloe Blacc, die ook Avicii’s megahit Wake Me Up uit 2013 inzong.

Het licht aan het eind van de tunnel

De opbrengsten van de single en het album gaan naar de Tim Bergling Foundation, die is opgericht na Berglings dood. De stichting spant zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten, net als Avicii zelf. De dj/producer kampte met psychische problemen en werd vorig jaar dood gevonden in een hotelkamer in het oliestaatje Oman.

Reacties

Fans reageren op YouTube met gemengde gevoelens op de track. “Aan de ene kant word ik er heel vrolijk van, aan de andere kant maakt het me verdrietig”, zegt een liefhebber van zijn muziek in de reacties. Een andere fan kan nauwelijks geloven dat het al een jaar geleden is en complimenteert de Zweed postuum met zijn nieuwe track.

Denk je aan aan zelfmoord? Neem contact op met 113. De crisislijn is 24/7 open,ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Beluister het nummer in onderstaande video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP