Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Positieve Bibian Mentel: ‘Ook in een rolstoel kun je een heel gelukkig leven leiden’

Positieve Bibian Mentel: ‘Ook in een rolstoel kun je een heel gelukkig leven leiden’

Celebs
Positieve Bibian Mentel: ‘Ook in een rolstoel kun je een heel gelukkig leven leiden’

Bibian Mentel heeft in haar leven al heel wat tegenslagen te verwerken gekregen. Vorig jaar werd voor de tiende keer kanker geconstateerd bij de snowboardster, deze keer in haar onderrug. En of dat nog niet erg genoeg was, liep ze een incomplete dwarslaesie op na de zware operatie. Maar ze blijft positief, zo vertelt ze in een interview met RTL Boulevard.

Hoewel de tumor succesvol verwijderd werd, kwam haar ergste nachtmerrie uit. Ze voelde haar benen niet meer na de operatie en hoewel de artsen eerst niet wisten waardoor dit kwam, bleek uiteindelijk dat drie zenuwbanen waren beklemd. Hierdoor heeft de topsportster een incomplete dwarslaesie, máár: Mentel gaat niet bij de pakken neerzitten. “Ik hoop dat mijn zenuwen het weer gaan doen en dat ik weer kan lopen over een paar maanden”, begint ze haar verhaal. “En ergens is er een klein stemmetje in mijn achterhoofd die zegt: Bieb, je gaat weer lopen. Maar officieel weten we het nog niet. Het zou zomaar kunnen dat dit het eindresultaat is.”

Lees ook
Blijft haar dan níets bespaard? Bibian Mentel voelde benen niet meer na operatie

Genieten

Ze probeert daarom alsnog van het leven te genieten. “Ik deal al negentien jaar met kanker en die negentien jaar is gewoon extra tijd, zo voel ik dat een beetje. Het had negentien jaar geleden al anders kunnen lopen.” Bibian doet dan ook gewoon mee aan het nieuwe seizoen van Dancing with the Stars, ondanks haar incomplete dwarslaesie. “Ik wil gewoon laten zien dat hoe groot de tegenslag ook is, je toch nog steeds het beste uit het leven kan halen. Je kan ook in een rolstoel een heel gelukkig leven leiden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee