Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Politie biedt excuses aan na onterechte aanhouding rapper Typhoon

Politie biedt excuses aan na onterechte aanhouding rapper Typhoon

Politie biedt excuses aan na onterechte aanhouding rapper Typhoon

Rapper Typhoon is gistermiddag staande gehouden op de weg, omdat de politie hem in een ‘verdacht mooie’ auto zag rijden. Op zijn socialemediakanalen deelt hij zijn verhaal.

Glenn de Randamie, beter bekent als Typhoon, reed in zijn woonplaats Zwolle rond in zijn nieuwe auto, toen de politie hem liet stoppen. Niet omdat hij een verkeersovertreding beging, maar omdat de politie zijn dure auto niet overeen vond komen met zijn profiel. De politie vond zijn huidskleur in combinatie met de grootte van zijn auto verdacht en besloot de rapper aan te houden.

Op Facebook deelt Typhoon openhartig hoe het eraan toeging en wat het met hem doet.  ‘De dienstdoende agent (vriendelijke vent, daar niet van) gaf toe dat hij bevooroordeeld was, en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn. Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog ‘bekend’ en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet.’

De politie vertelt in een verklaring dat de aanhouding van de rapper inderdaad deels op zijn huidskleur was gebaseerd en heeft haar excuses aangeboden. De betrokken agenten zijn zich bewust van hun inschattingsfout en hebben hun ongelijk toegegeven. Volgens districtchef Arjan Mengerink moet de politie te allen tijde staan voor neutraliteit en hij hoopt dat de politie van dit incident zal leren.

Bron: Volkskrant, Metronieuws, Facebook

Lees ook: