Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Arme Piet Paulusma: krijgt-ie toch geen nieuwe baan bij Omroep MAX?

Arme Piet Paulusma: krijgt-ie toch geen nieuwe baan bij Omroep MAX?

Arme Piet Paulusma: krijgt-ie toch geen nieuwe baan bij Omroep MAX?

Toen Piet Paulusma begin februari werd ‘ontslagen’ bij SBS omdat hij niet bij het nieuwe imago van de zender zou passen, leefde het hele land met hem mee. Omroep MAX-baas Jan Slagter leek een reddende engel door Piet direct een nieuwe job aan te bieden, maar ‘s lands populairste weerman lijkt nu niet langer zeker van een baan…

Geen pietluttige prijs

In een interview met het AD liet Slagter vandaag weten dat Piet “te duur” is. Dat nieuws kwam voor Piet zelf als donderslag bij heldere hemel. “Ik weet helemaal niks”, reageert Paulusma in de ochtendshow van Gerard Ekdom op Radio 10.

‘Ik heb nooit nee gezegd’

Slagter zei de kans dat de Fries bij Omroep MAX komt somber in te zien. Piet, die eind dit jaar moet vertrekken bij SBS 6, was in de veronderstelling dat ze nog in gesprek waren en was verrast door de uitspraken. “Ik had er wel zin in. Ik heb ook nooit nee gezegd.”

‘Ik wist er niets van’

“Ik weet alleen dat er een gesprek geweest is tussen MAX en degene die de gesprekken voor mij voert”, gaat hij verder. “Mij is verteld dat er een tweede gesprek zou komen. Nu lees ik in de krant dat het met MAX niets wordt, dat we te ver uit elkaar liggen. Daar wist ik niets van. Het wordt een drukke dag om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is.”

Water bij de wijn

Jan Slagter heeft inmiddels ontkent dat de onderhandelingen zijn stukgelopen. Hij hoopt nog steeds dat de Friese weerman bereid is volgend jaar dagelijks een bijdrage te leveren aan het tv-magazine Tijd voor Max en dat ze het financieel eens worden. “Ik hoop echt dat we er uitkomen als we links en rechts wat water bij de wijn doen”, reageert hij vanmorgen in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. “Ik heb de manager van Piet op bezoek gehad en heb te kennen gegeven dat we te ver uit elkaar liggen, waaruit ik afleid dat de kans klein is dat het goed komt. Maar ik heb nergens gezegd dat de onderhandelingen zijn afgebroken. Maar het moet wel betaald worden.”

Lees ook
Piet Paulusma stopt als weerman bij SBS6: ‘Het was niet mijn keus’

Piet in de bonus

Slagter hoopt dus nog altijd dat het gaat lukken, al acht hij de kans klein. “Dat heb ik ook tegen zijn manager gezegd. De onderhandelingen zijn dus niet definitief afgekapt. We praten nog wel.” Mocht het toch spaak lopen bij MAX, dan heeft Piet naar eigen zeggen genoeg andere opties. De weerman gaat óf alleen online verder, óf komt ergens anders terug. “Er liggen allemaal aanbiedingen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP