Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wat JAMMER! Peter van der Vorst stopt definitief met presenteren…

Wat JAMMER! Peter van der Vorst stopt definitief met presenteren…

Wat JAMMER! Peter van der Vorst stopt definitief met presenteren…

Geweldig leuk nieuws voor Peter van der Vorst. Hij wordt, zoals al wel vermoed, inderdaad directeur bij RTL. Per 1 maart wordt hij eindverantwoordelijke voor alle vormen van content op de zenders en digitale consumentenplatformen van RTL, zoals RTL XL en Videoland. Helaas betekent dat wel slecht nieuws voor iedereen die Peter graag op de buis ziet…

Lees ook
Van Dr. Love naar Mr. Money: Robert ten Brink terug met ‘Weekend Miljonairs’

Kiezen of delen

Peter, die al 25 jaar voor RTL werkt, stopt per 1 januari 2020 definitief als presentator. Vanaf 1 januari gaat hij fulltime aan de slag als directeur Content en Marketing, wat inhoudt dat hij geen ruimte over heeft voor het presenteren en produceren van programma’s.

Nog even genieten

Tot die tijd blijft hij in 2019 bij RTL 4 te zien als presentator van de door hem zelf ontwikkelde programma’s Van der Vorst Ziet Sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Hij blijft ook de rest van dit jaar nog RTL Boulevard presenteren, waaraan hij al sinds de start in 2001 zijn bijdrage levert. Hij wisselt die taak af met Beau van Erven Dorens en Ruben Nicolai.

‘Enorme eer’

In een reactie op zijn aanstelling zegt Van der Vorst: “Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en onlineplatformen. Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker.”

Opvolger

Peter neemt met zijn aanstelling een deel van de werkzaamheden van Erland Galjaard over. Die stopte vorig jaar na 21 jaar bij RTL. Hij was er sinds 2007 programmadirecteur. Per 1 februari is Galjaard in dienst bij Talpa als strategisch adviseur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP