Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Peter van der Vorst getraumatiseerd door aanslag Apeldoorn in 2009: ‘Ik overweeg therapie’

Peter van der Vorst getraumatiseerd door aanslag Apeldoorn in 2009: ‘Ik overweeg therapie’

Celebs
Peter van der Vorst getraumatiseerd door aanslag Apeldoorn in 2009: ‘Ik overweeg therapie’

Peter van der Vorst denkt er nog steeds over om therapie te gaan volgen vanwege zijn aanwezigheid bij de aanslag in Apeldoorn, op Koninginnedag 2009. Dat vertelde hij zondag in het programma ‘De Perstribune’. Een auto reed in op een optocht waar de koninklijke familie deel van uitmaakte, met acht doden tot gevolg.

Op haar na ontkomen

Van der Vorst reed als toenmalig royalty-verslaggever in een auto achter de bus van de Oranjes en maakte de aanslag van dichtbij mee. “We zagen het voor onze ogen gebeuren, de auto raakte ons op een haar na niet”, vertelde de programmadirecteur van RTL. “Het was, zeker als ik eraan terugdenk, een heel traumatische ervaring. Het leek alsof alles stilstond, alsof er geen geluid was. We waren echt in shock.”

‘Stervende mensen om me heen’

Nog steeds kan Van der Vorst geen hek horen vallen zonder meteen terug te denken aan dat moment van de aanslag. “Ik ben dan meteen weer terug bij het gegil en de stress en de mensen die om mij heen aan het sterven waren.”

Lees ook
Beautygloss’ Mascha schiet vol in eerste vlogs na traumatische bevalling: ‘Ik vind het zo lastig’

Traumatherapie

De programmamaker heeft al vaker gedacht aan EMDR-therapie, die kan helpen om trauma’s te verwerken. “Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte adviseerden dat ook, die hadden iets soortgelijks meegemaakt met de moord op Fortuyn waar ze bij waren. Het is er nooit concreet van gekomen, je denkt er over na en laat het dan toch weer gaan. Maar misschien moet ik het toch een keer doen.”

Peter keerde al eens terug naar de plek des onheils voor interviews met andere betrokkenen. Bekijk onderstaande video:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee