Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Pauline Wingelaar over fertiliteitstraject: “Ik word geen leukere vrouw van al die hormonen”

Pauline Wingelaar over fertiliteitstraject: “Ik word geen leukere vrouw van al die hormonen”

Pauline Wingelaar over fertiliteitstraject: “Ik word geen leukere vrouw van al die hormonen”

In de serie Echte Gooise moeders konden we zien dat Pauline Wingelaar dolgelukkig is met haar man en haar twee zoontjes. Maar ze heeft nog een grote wens: een derde kindje krijgen. Helaas gaat dat niet vanzelf en doorloopt ze een intens fertiliteitstraject. De Gooise moeder vertelt openhartig over hormonen, hoop houden en steun van lotgenoten.

In de wachtkamer

Pauline zit nu in haar vijfde IUI-poging. Daarbij worden zaadcellen geïnsemineerd. Er kunnen maximaal zes pogingen worden gedaan, dus voor Pauline is het de op een na laatste kans om via IUI zwanger te worden. Wanneer ze in de wachtkamer zit, voorafgaand aan de behandeling, treft ze lotgenoten. Daarmee gaat ze maar wat graag in gesprek: “Iedereen zit daar met z’n ziel onder z’n armen, terwijl ik merk dat het zo fijn is om te praten met lotgenoten”.

Open boek

De Gooise moeder is een open boek en praat graag over onderwerpen waar niet veel over gepraat wordt. Onder haar volgers is die behoefte er ook. Dat merkte ze al eerder toen ze op social media een champagne deed over maandverband: “Ik moest in gesprek met andere vrouwen over baarmoederverhalen – hormonen, menstruatie, miskramen, zwangerschap, de overgang. Het overviel me hoeveel reacties daarop kwamen. We hebben geleerd om daar niet over te praten. Maar het is niet iets om geheimzinnig over te doen.”

Hormonen

Dat Pauline zo open is, daar is haar man Harmen het niet altijd mee eens. Zo konden we in de reality-serie al zien dat hij er niet om stond te springen dat Pauline openhartig sprak over hun wens voor een derde kindje. Volgens Pauline is Harmen wel vaker de sjaak, ook als het gaat om de hormonen van zijn vrouw. “Ik word van al die hormonen geen leukere vrouw voor mijn man of moeder voor mijn twee zoons”, vertelt ze. Dat is voor haar ook een reden waarom ze nog niet zeker weet of ze na haar zesde IUI-poging verder wil gaan met IVF. “Ik zou zo graag een glazen bol willen hebben, om te weten of de inspanningen uiteindelijk worden beloond of niet. Want nu schuif ik de beslissing liever voor me uit”, legt ze uit.

Tekst: Tara Stokdijk| Bron: AD