Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Patrick Martens openhartig over coming out: ‘Ik heb het mezelf iets te moeilijk gemaakt’

Patrick Martens openhartig over coming out: ‘Ik heb het mezelf iets te moeilijk gemaakt’

Patrick Martens openhartig over coming out: ‘Ik heb het mezelf iets te moeilijk gemaakt’

Patrick Martens (43), winnaar van Het perfecte plaatje, deelt openhartig zijn verhaal achter de winnende foto’s. Het verhaal en de foto’s ontroeren hem nog steeds.

Coming out

De foto die Martens het meeste ontroert is de foto met zijn schoonzusje en nichtje.”Dit was een heel belangrijk moment”, aldus Patrick die op het moment dat het shot gemaakt werd nog in de kast zat. “Ik was 23 en verliefd geworden op een jongen. Ik zat nog in de kast en moest het gaan vertellen. Of moest… ik wilde het graag vertellen, maar vond het heel moeilijk.”

Tijdens een etentje in de Reguliersdwarsstraat besluit hij uiteindelijk zijn nichtje en schoonzus te vertellen dat hij homoseksueel is. Patrick denkt terug aan het moment dat hij hen in vertrouwen nam: “Dan ga je daar zo zitten van: ik ga het nu vertellen. Ik werd echt bloednerveus. Als ik er nu aan terugdenk dan krijg ik gewoon bijna dat gevoel weer… dat je adem stokt. (…) Uiteindelijk heb ik gewoon gezegd: ‘Ik ben verliefd op een jongen.’ Daarna omhelsden ze me meteen. Het was een heel fijn moment, ook dat ik daar gewoon een foto van heb.”

Zijn schoonzusje vindt dat Patrick het nieuws ook aan zijn broer moet vertellen. Op dat moment vind hij dat ontzettend moeilijk en durft hij dat niet. Hij laat daarom zijn schoonzusje het voor hem vertellen. “Ik heb eigenlijk nergens spijt van in mijn leven, want ik vind dat een vrij nutteloze emotie, maar dit zou ik echt heel graag terug willen draaien.”

Lees ook
Geruchtenmolen draait overuren: heeft André Hazes een nieuwe vlam?

Bonaire

De reactie van zijn broer bleek helemaal niet te zijn van wat hij ervan had verwacht. Zijn broer was ontzettend blij voor hem, niks om voor bang te zijn. “Ik heb het mezelf iets te moeilijk gemaakt,” vertelt de presentator. “Het was echt de allerfijnste en liefste reactie die ik heb durven dromen.”

Tijdens het programma viel goede vriendin Georgina Verbaan net voor de finale af. De plek waar de finale plaatsvond was Bonaire. Het eiland staat bekend om een van dé kite-hotspots ter wereld en daarom was het de taak aan de fotografen of een kitesurfer te fotograferen. Dit moest op een wel heel bijzondere wijze. Georgina schoot 1100 slordige foto’s, waar achteraf maar een heel klein deel bruikbaar van was. En uiteindelijk was Patrick Martens de gelukkige winnaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress