Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Advocaat Patricia Paay in rechtbank: ‘Patricia wilde dood’

Advocaat Patricia Paay in rechtbank: ‘Patricia wilde dood’

Celebs
Advocaat Patricia Paay in rechtbank: ‘Patricia wilde dood’

Patricia Paay wilde niet meer leven nadat vorig jaar een seksfilmpje van haar was verspreid. Dat zei haar advocaat tijdens een civiele zitting bij de rechtbank in Amsterdam. “Paay wilde dood, dat zegt genoeg over wat het plaatsen van het filmpje met haar heeft gedaan. Schade en schande beheersen haar leven tot op heden.”

Lees ook
Patricia Paay: ‘Als er roddels zijn, is dat niet omdat ik aandacht wil’

4,5 ton schade

De zangeres en tv-persoonlijkheid wil in totaal maar liefst 4,5 ton schadevergoeding voor het verspreiden van het beruchte filmpje via website GeenStijl. Ze heeft volgens haar advocaat 250.000 euro aan immateriële schade geleden en 200.000 aan materiële schade, onder meer door misgelopen inkomsten.

Plasseks

GeenStijl plaatste in februari vorig jaar de link naar het filmpje, maar verwijderde die even later ook weer, op aandringen van de advocaat van Paay. De video, waarin is te zien dat Paay plasseks heeft met een man, ging meteen viraal op social media.

Laf

Volgens de raadsman verwijst de website naar degene die het filmpje op Twitter heeft gezet. “GeenStijl probeert er op laffe wijze onderuit te komen door te zeggen dat ze alleen die link hebben doorgeplaatst.” De advocaat wijst er verder op dat de man die het filmpje op social media zette 150 volgers heeft tegen 230.000 bezoekers per dag op de website van GeenStijl.

‘Het was gewoon nieuws’

Volgens de advocaat van de website ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Paay de video zelf hebben doorgestuurd aan “minstens vijf mensen”. “Dat zou ze veel vaker hebben gedaan”, beweert de raadsman. Hij stelt ook dat haar telefoon helemaal niet was gehacked, zoals ze zelf beweert. “Dat heeft de recherche ook vastgesteld. Nu was het onvermijdelijke gebeurd, het kwam via WhatsApp op internet en was vindbaar voor iedereen”, stelde de advocaat. “Dat was nieuws en dat meldt GeenStijl.”

‘Video heeft haar carrière juist niet geschaad’

De commotie heeft haar carrière niet geschaad, zegt de advocaat van GeenStijl. “Integendeel, de video heeft juist weer nieuwe tv-klussen opgeleverd.” Bovendien is haar loopbaan volgens hem gebouwd op uitdagend zijn, iets wat haar advocaat ontkende. “Negentig procent van haar werk heeft niks te maken met seks en erotiek.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Shoppen is altijd een goed idee