Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Patricia Paay staat in rechtbank oog in oog met verspreiders van seksfilmpje

Patricia Paay staat in rechtbank oog in oog met verspreiders van seksfilmpje

Celebs
Patricia Paay staat in rechtbank oog in oog met verspreiders van seksfilmpje

Patricia Paay staat maandag oog in oog met de partijen die een seksfilmpje van haar hebben gepubliceerd. De civiele rechter van de rechtbank in Amsterdam buigt zich over de kwestie. De zangeres en tv-persoonlijkheid heeft onder meer de websites GeenStijl en Dumpert aangeklaagd vanwege het verspreiden van de video.

Lees ook
Patricia Paay: ‘Als er roddels zijn, is dat niet omdat ik aandacht wil’

Schadevergoeding

Paay eist vele duizenden euro’s – volgens de geruchten tussen de 150.000 en 400.000 euro – schadevergoeding. Haar advocaat Johan Langelaar zegt dat naast GeenStijl ook de hoofdredacteur van de website en een redacteur gedaagd zijn, evenals de man die het filmpje aanvankelijk op Twitter zette.

Plasseks ging viral

GeenStijl plaatste in februari vorig jaar de link naar het filmpje, maar verwijderde die even later ook weer op aandringen van de advocaat van Paay. De video, waarin is te zien dat Paay plasseks heeft met een man, is echter veelvuldig gedeeld op social media.

Strafrechterlijke zaak

Behalve de civiele zaak loopt er ook nog een strafrechtelijke zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte in februari bekend dat het GeenStijl vervolgt voor het verspreiden van de seksvideo van Paay. Ook twee mannelijke verdachten moeten voor de rechter verschijnen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee