Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Man die Fred van Leer met geweld overviel is veroordeeld tot 3 jaar celstraf

Man die Fred van Leer met geweld overviel is veroordeeld tot 3 jaar celstraf

Man die Fred van Leer met geweld overviel is veroordeeld tot 3 jaar celstraf

In 2020 op 18 november werd Fred van Leer in zijn woning in Rotterdam overvallen door de 23-jarige Oualid S. (23). Vandaag op 5 oktober is de dader veroordeeld tot drie jaar celstraf.

Na bijna een jaar hebben de rechters de zaak van de stylist eindelijk beoordeeld. Ondanks dat Fred zich met geweld heeft verdedigd, maakt dat voor de straf van de verdachte S. niet veel uit. Verdachte Oualid S. wordt beschuldigd van diefstal met geweld, bedreiging en vuurwapenbezit. De rechters oordelen: ,,Een zeer bedreigend en beangstigend incident’’.

De verdachte was niet in zijn eentje. Twee in PostNL geklede mannen belde op 18 november met een pakketje aan bij de woning van Fred van Leer. Wantrouwend opende Van Leer die dag de deur voor de bezorgers met de gedachte dat het pakket wellicht voor de buren was.

Zijn onderbuik gevoel klopte helaas. Bij het openen van de deur bleek dat een van de bezorgers een pruik op had en zich vreemd gedroeg. Om zich te verdedigen schopte Fred de neppe bezorgers een aantal keer. Zo vermelde hij aan de politie later: ,,Ik dacht letterlijk: de dood of de gladiolen. Ik trapte. Overal waar ik ’m kon raken. Ik voelde me krachtig, sterk. De paniek kwam pas later’’.

Valpartij

Zonder slag of stoot ging de overval niet. Bij het trekken van het wapen viel de eerste overvaller achterover. Met zijn val trok hij ook de tweede overvaller mee. In paniek vluchtte daders, maar lieten in hun snelheid een schoen en doorgeladen vuurwapen achter. Door het DNA op de achtergebleven schoen kwam al snel Oualid S. uit Amsterdam als verdachte naar voren. Op de scooter waarop de daders waren gevlucht werd ook later nog DNA van hem gevonden.

Jammer genoeg is de tweede dader tot op de dag van vandaag nog niet gevonden. Verdachte S. ontkent na al die tijd nog steeds dat hij niet bij de oververval aanwezig zou zijn geweest. Zo zegt hij in zijn verklaring dat hij vaak zijn kleding aan anderen uitleent en dat daardoor zijn DNA op de schoen zou zitten. Twee weken terug tijdens een rechtszaak zei hij nog: ,Ik héb het niet gedaan’’.

Lees ook
Fred van Leer is 7 kilo afgevallen en dat deed hij op déze manier

S. heeft de rechters niet kunnen overtuigen met zijn uitspraken. De stylist heeft zich tijdens het proces en in rechtszaken niet in de rechtbank van zijn woonplaats vertoont.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ad.nl | Beeld: Brunopress