Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Déze zes personen doen mee aan het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk

Déze zes personen doen mee aan het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk

Déze zes personen doen mee aan het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk

Presentator Tim Hofman volgt in het programma Over Mijn Lijk zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. In het zesde seizoen van dit programma zien we hoe Jip, Kiki,  Irene, Patrick, Roy en Francis en nog zoveel mogelijk uit het leven proberen te halen. En wij stellen ze graag aan je voor. 

Jip

Jip (26) krijgt in 2013 tijdens een wandeling in de Ardennen een epileptische aanval. Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat ze een hersentumor heeft. Dit weerhoudt haar er niet van om het leven nog verder te ontdekken. Jip vertrekt naar India en en wordt daar verliefd op Max. Ze trouwen en reizen samen verder. Later krijgen ze een dochter: Ava. In 2020 blijkt de tumor toch agressiever dan gedacht en start Jip met bestralingen en chemotherapie, zodat ze nog langer van haar gezin kan genieten.

Kiki

Kiki (16) is in 2019 met haar familie in Thailand als ze zich plotseling helemaal niet lekker voelt. Later blijkt in het ziekenhuis dat ze leverkanker heeft. En in maart 2020 krijgt ze het slechte nieuws dat ze uitbehandeld is. Toch probeert Kiki nog alles uit het leven te halen en begint ze een bucketlist, die ze probeert af te maken voor ze komt te overlijden. Zo heeft Kiki onder andere Chantal Janzen ontmoet en raakten ze bevriend.

Irene

Irene (28) haar leven staat in 2018 plotseling ineens op zijn kop als ze hoort dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Haar lichaam is na een heftig behandeltraject weer ‘schoon’. Maar in 2020 is er opnieuw dubbel slecht nieuws. De kanker is terug, maar ook haar moeder heeft kanker. Moeder en dochter zijn allebei ongeneeslijk zien en starten met levensverlengende chemotherapie. Irene wil haar studie nog graag afmaken en een leuke tijd hebben.

Patrick

Patrick (31) is dol op motorrijden, snowboarden en tijd doorbrengen met zijn vrienden en familie. Nadat hij in 2019 met zijn gezin naar Aruba verhuisde, kreeg hij last van darmklachten. Terug in Nederland blijkt dat Patrick een zeldzame vorm van darmkanker heeft. Artsen vinden het lastig om iets te zeggen over zijn levensverwachting aangezien deze tumor op ieder moment een fatale knik in zijn darmen kan veroorzaken.

Roy

Roy (30) houdt van gezelligheid. Hij is zielsgelukkig met Annick en niets staat hun toekomst nog in de weg. Maar dan krijgt hij ineens in 2018 meerdere epileptische aanvallen. Het blijkt dat Roy een hersentumor heeft. Zijn laatste droom is nog om met Annick te trouwen en vader te worden.

Lees ook
Tim Hofman zet tattoo voor overleden ‘Over Mijn Lijk’-kandidate en ervaart bijzonder toeval

Francis

Francis (32) is in 2018 net terug van een wereldreis als ze ineens steeds vaker last heeft van allerlei klachten. Na een aantal verschillende onderzoeken blijkt dat Francis een tumor in haar hoofd heeft. Een jaar later hoort ze dat het om een kwaadaardige hersentumor gaat die snel groeit. Kortom, ze is ongeneeslijk ziek. Haar laatste wensen? Zoveel mogelijk van de wereld zien én 35 jaar oud worden.

Het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk is vanaf 5 januari 2022 om 21.35 uur te zien op NPO1. Bekijk de trailer alvast hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: BNNVARA