Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oud-werknemers SuperTrash klappen uit de school: ‘Olcay schold, tierde en schoffeerde het hele team’

Oud-werknemers SuperTrash klappen uit de school: ‘Olcay schold, tierde en schoffeerde het hele team’

Oud-werknemers SuperTrash klappen uit de school: ‘Olcay schold, tierde en schoffeerde het hele team’

Olcay Gulsen lag behoorlijk onder vuur toen haar bedrijf SuperTrash officieel failliet werd verklaard. Ze bleek zo nu en dan een leugentje om bestwil te hebben verteld om te verdoezelen dat het slecht ging met het modemerk. RTL Z reconstrueerde het faillissement en er blijken nog veel meer dingen niet pluis. Zo rommelde ze met rekeningen en werd haar de toegang tot het bedrijfspand al enkele weken voor het faillissement ontzegd.

Olcay diende steeds vaker rekeningen in die niet klopten. Zo probeerde ze een reparatie van 18.000 euro van haar privéauto – een Range Rover – zakelijk te declareren. Verkeerde beslissingen brachten SuperTrash op een zeker moment naar de afgrond. Oud-werknemers klappen nu uit de school en geven een inkijk in de gang van zaken destijds. “Ze schold, tierde en schoffeerde het hele managementteam. Want niemand deugde, volgens haar.”

Schone schijn

Haar modemerk rammelde al langer, maar toch wist Olcay de schijn op te houden. Ze presenteerde in maart 2018 lachend haar biografie SuperOlcay, terwijl niemand wist dat ze de dag ervoor getekend had voor het faillissement. ”Terwijl zij vrolijk boeken over haar eigen succesverhaal zat te signeren, zaten mensen op kantoor te huilen”, vertellen ex-werknemers aan RTL Z.

Niet meer te redden

Het faillissement was het gevolg van een reeks slechte beslissingen, zoals onder andere de lancering van ST.studio: een merk dat tijdlozer en rustiger was dan SuperTrash en een ode moest zijn aan karaktervrouwen. Een ex-medewerker laat weten dat het vooral om een ‘enorme onverkoopbare voorraad kleding’ ging. “Ze lanceerde het zonder marktonderzoek en liet meteen een enorme voorraad kleding maken. Maar het was van slechte kwaliteit, de pasvorm was niet goed en niemand kende het merk. In 2015 dacht ze dat alles wat ze aanraakte sowieso in goud veranderde. Ze landde pas weer toen bleek dat SuperTrash niet meer te redden was.” Verlies op verlies volgde en Olcay raakte steeds verder verstrikt in de forse betaalachterstanden.

Gekwetst

Er moest flink geïnvesteerd worden om het bedrijf te redden, maar ook dat mocht niet baten. Er moest verantwoording afgelegd worden en samen met CFO Kim Bruin zette ze prognoses op papier. Volgens ex-medewerkers waren deze onhaalbaar. “Ze calculeerden budgetten in die helemaal niet konden worden gerealiseerd. Vervolgens kon Olcay zo’n prognose bij een werknemer op het bureau smijten: ‘Jij hebt dit gemaakt! Jij regelt het maar!’, terwijl diegene helemaal niet betrokken was geweest bij de totstandkoming ervan. In die laatste fase van haar CEO-schap heeft ze echt mensen gekwetst.”

Lees ook
Journalist Suus Ruis vól verbazing over het kersverse koppel Ruud de Wild en Olcay Gulsen

Nieuw leven

Het faillissement van SuperTrash is tot op heden nog een schuldenberg van 13 miljoen euro, maar Olcay is niet klein te krijgen. De carrière van het multi-talent is naadloos overgelopen in de andere. En met succes: ze heeft net een contract bij Talpa getekend en is regelmatig te zien bij RTL Boulevard. Ook haar liefdesleven draait weer op volle toeren. Enkele weken geleden werd bekend dat zij en radio-dj Ruud de Wild elkaars harten tegenwoordig sneller doen kloppen. Onlangs deelden ze zelfs een eerste romantische foto samen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Z | Beeld: ANP