Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oud-medewerkster over het gedrag Marco Borsato: ‘Hij legde zijn hand op mijn bil’

Oud-medewerkster over het gedrag Marco Borsato: ‘Hij legde zijn hand op mijn bil’

Oud-medewerkster over het gedrag Marco Borsato: ‘Hij legde zijn hand op mijn bil’

De laatste tijd komen er veel verhalen naar voren over vrouwen die nare dingen met Marco Borsato hebben meegemaakt. Ook nu is er weer een vrouw die haar verhaal doet. Zij is een oud-medewerkster van de zanger en vertelt aan Story over haar ervaringen met Marco Borsato en zijn gedrag. 

Seksueel misbruik

De afgelopen maanden waren pittig voor Marco Borsato. Hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Twee weken geleden werd er officieel aangifte gedaan van seksueel misbruik door een 22-jarige vrouw.

Oud-werkneemster

Een vrouw die 18 jaar geleden voor Marco heeft gewerkt doet nu ook haar verhaal. Zij hielp hem met het filmen van zijn videoclips. “Ik was toen net volwassen en heb helaas ook een nare ervaring met Marco gehad. Het is voor mij geen groot trauma. Maar Marco zat aan me op een manier die niet juist is als je met iemand werkt. Ik was gewoon een meisje, maar Marco Borsato was toen al Marco Borsato. Vanwege zijn bekendheid ben ik dat nooit vergeten”, aldus de vrouw.

“Marco en ik waren alleen in een kamer en keken samen naar videobeelden, daar was verder niemand bij. Toen hij naast me stond, legde hij zijn hand op mijn bil. Het was heel ongemakkelijk. Ik heb dat naderhand nooit meer meegemaakt. Zoiets doe je niet. Maar hij is een charmante man, die het laat overkomen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Terwijl je weet: dit is raar. Dit is Marco Borsato en dit klopt voor geen meter”, vertelt de oud-mederwerkster openhartig.

Getuige

“In de Metoo-periode dacht ik aan dit incident terug en besprak dat met mensen uit mijn omgeving. Nu er slachtoffers van ernstiger zaken bekend zijn, en mijn verhaal aan hun geloofwaardigheid kan bijdragen, ben ik bereid daarover te verklaren en kunnen ze me als getuige oproepen. Ik doe mijn verhaal niet om Marco achttien jaar na dato uit rancune een trap na te geven, of kapot te maken. Ik heb zelf geen baat bij dit verhaal. Ik vertel dit om eventuele slachtoffers en het 22-jarige meisje te ondersteunen”, laat ze weten.

“Bewijsvoering in dit soort zaken is lastig. Dus mensen die een soortgelijke ervaring met Marco hebben, in wat voor gradatie dan ook, moeten zich melden. Ik ben bereid dit onder ede te verklaren en als getuige in de rechtszaak op te treden. Ik hoop dat ik mensen door mijn verhaal over de streep kan trekken ook hun verhaal te doen”, sluit de vrouw haar verhaal af.

Lees ook
Kinderen van Marco Borsato worden bedreigd: ‘Te laag voor woorden’

Marco Borsato gecanceld

Er is tot nu toe nog geen uitspraak geweest over of Marco Borsato schuldig is aan seksueel misbruik. In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Veel mensen zijn echter het vertrouwen in de zanger kwijtgeraakt. De zanger lijkt al behoorlijk gecanceld te zijn in Nederland en wordt door veel mensen veroordeeld, terwijl er nog geen vonnis is uitgesproken. Marco Borsato houdt zich voorlopig gedeisd in zijn appartement in Alkmaar en wacht geduldig op vorderingen in de zaak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress