Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oprah’s speech en de broek van Alison Brie: dít waren de opvallendste Golden Globes-momenten

Oprah’s speech en de broek van Alison Brie: dít waren de opvallendste Golden Globes-momenten

Oprah’s speech en de broek van Alison Brie: dít waren de opvallendste Golden Globes-momenten

Zondagavond verzamelde heel Hollywood zich in Beverly Hills voor de uitreiking van de Golden Globes. De prijsuitreiking – waarbij Three Billboards Outside Ebbing, Missouri de grote winnaar was – leek dit jaar eerder een bijzaak: de Golden Globes 2018 stond volledig in het teken van #MeToo en de Time’s Up-beweging. Wij zetten alle bijzondere en opvallende momenten voor je op een rij.

Lees ook:
Hilarisch: dronken Gordon doet verslag van Golden Globes (en zijn mega modeflater)

#MeToo
Dat de uitreiking volledig in het teken van #MeToo stond, werd direct aan het begin al duidelijk. Presentator Seth Meyers opende de awardshow met: “Goedenavond, dames en overgebleven heren.”

Power to the women
Natuurlijk werd Harvey Weinstein – die de afgelopen tijd door meerdere actrices van seksueel misbruik werd beschuldigd – niet overgeslagen. “Maak je geen zorgen”, zei Meyers. “Over twintig jaar horen we weer van hem. Dan is hij de eerste persoon die wordt uitgejouwd bij het herdenkingsgedeelte van de show.” Veel winnaars refereerden in hun toespraak aan de gebeurtenissen die de filmindustrie de afgelopen maanden in de ban hielden. Zo riep Nicole Kidman “Power to the women!” en zei ze dat ze hoopte op verandering in de filmwereld, toen ze een prijs voor haar rol in Big Little Lies in ontvangst nam.

Daarnaast waren vrijwel alle sterren in het zwart gekleed en droegen veel aanwezigen een speldje van de Time’s Up-beweging. Een aantal actrices had vrouwenrechtenactivisten uitgenodigd op het gala. Zo nam Michelle Williams Tarana Burke – die in 2006 de #MeToo-beweging begon – mee.

De broek van Alison Brie
Alison Brie vond het dragen van een zwarte outfit niet genoeg om een statement te maken, en koos ook voor een broek, als symbool voor vrouwen die zelf de regie over hun leven hebben. “Vanavond draait het om vrouwen die de broek aan hebben, dus draag ik letterlijk een broek”, zei ze daarover. Go Alison!

De sneer van Natalie Portman
Aan Natalie Portman de eer om de nominaties voor Beste Regisseur aan te kondigen. De actrice kon het niet laten om iedereen eraan te herinneren dat de entertainmentindustrie nog altijd wordt gedomineerd door mannen, zeker waar het bekende regisseurs betreft. “And here are the ALL-MALE nominees“, aldus Natalie.

Twitteraars zijn erg te spreken over de opmerking van Natalie:

Oprah Winfrey’s speech
Nadat Oprah Winfrey een oeuvreprijs kreeg uitgereikt, sprak ze zich in haar speech uit voor alle vrouwen die slachtoffer zijn geweest van misbruik of geweld. “Er zal een dag aanbreken waarop vrouwen en mannen zullen opstaan die ervoor zorgen dat niemand ooit nog me too hoeft te zeggen”, zei de powervrouw. Haar toespraak kon rekenen op een staande ovatie en talloze complimenten op social media. Bekijk haar hele speech hieronder.

Angelina en haar zoon op de rode loper
Waar Angelina Jolie normaliter met Brad Pitt de rode lopers betrad, ligt dat sinds hun breuk logischerwijs een tikkeltje anders. Bij de Golden Globes verscheen ze met haar 14-jarige zoon Pax.

De ongeloofwaardigheid James Franco
Na het winnen van een Golden Globe voor zijn rol in The Disaster Artist kan James Franco niet alleen op felicitaties rekenen. De acteur- die tijdens het evenement een Time’s Up-speldje droeg – wordt door actrice Sarah Tither beschuldigd van seksuele intimidatie: hij zou haar als regisseur onder druk hebben gezet naakt op te treden.

Kirk op het podium
De 101-jarige Kirk Douglas wist ook voor een opvallend moment te zorgen tijdens de Golden Globes: hij verscheen op het podium om een award uit te reiken. Dit deed hij niet alleen, maar hij werd geholpen door zijn schoondochter Catherine Zeta- Jones. Zij nam voornamelijk het woord en noemde haar schoonvader ‘een levende legende’, mede omdat hij in 1960 afrekende met de beruchte zwarte lijst die Hollywood hanteerde. Kirk deed zelf ook nog een woordje: “Catherine, ik wilde een speech geven, maar ik wil het niet meer omdat ik toch niet tegen jou opkan”.

Diane en Norman
Het is bijna een jaar geleden dat de eerste foto’s van de twee opdoken, maar zondagavond verschenen Diane Kruger en Norman Reedus eindelijk samen op de rode loper. Ze leerden elkaar in 2015 op de set van Sky kennen en in juli 2016 kondigden Diane en acteur Joshua Jackson aan dat ze een punt achter hun relatie hadden gezet.

Dronken Gordon
Ook Gordon was zondagavond te gast bij de uitreiking van de filmprijzen. In de ochtendshow van Evers Staat Op op Radio 538 gaf hij live een interview vanuit Hollywood. Uit dat gesprek bleek dat hij een borreltje te veel op had. Als Edwin Evers vraagt of hij nog bekende mensen heeft gesproken, reageert Goor: ‘Gesproken? Gezopen zul je bedoelen!’. Gordon sloeg overigens een gigantische modeflater. Lees hier verder.