Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ophef rondom torenhoog salaris Giel Beelen

Ophef rondom torenhoog salaris Giel Beelen

Ophef rondom torenhoog salaris Giel Beelen

Naar aanleiding van een artikel in Privé vandaag wordt het salaris van radio-dj Giel Beelen besproken in de Tweede Kamer. De presentator zou, ondanks het beëindigen van zijn ‘Ochtendshow’, tot eind 2018 maar liefst 565.000 euro per jaar verdienen. BNN meldt nu dat het salaris van Giel verlaagd is.

Belastinggeld
De Kamer wilde opheldering over het torenhoge bedrag van staatssecretaris Sander Dekker (Media) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). De reden hiervoor is dat Giel Beelen werkzaam is voor de publieke omroep, en een deel van zijn salaris dus voortkomt uit belastinggeld. ‘Als het klopt, is het vorstelijk. Dit klinkt me niet als muziek in de oren’, aldus D66-Kamerlid Kees Verhoeven.

Te gortig
Ook VVD-Kamerlid Ton Elias was totaal niet te spreken over het megasalaris. ‘Ik vind dat je niet te krampachtig moet doen over salarissen, maar meer dan vijf ton voor een radio-dj wordt wel erg gortig.’ Naar aanleiding van deze uitspraken en het onderzoek meldt Telegraaf nu dat het salaris van Giel Beelen is verlaagd.

Jaarverslag
De omroep zelf gaf als reactie dat er ‘bij veranderende werkzaamheden het betaalde bedrag zo snel mogelijk is aangepast’. Op het specifieke inkomen van Giel gaan ze niet in. ‘BNN-VARA heeft een eenduidig beleid als het gaat over salarissen van individuele medewerkers; namelijk dat we daar geen uitspraken over doen. Wij verantwoorden ons over salarissen boven de WNT-norm in het jaarverslag, dat daartoe is bestemd.’

Bekijk hieronder een interview met Giel Beelen, wat net na zijn laatste Ochtendshow plaatsvond. Wat vinden jullie van de ophef?

[/sm-

Bron: Telegraaf

Lees ook: