Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lieke van Lexmond en zus Jetteke onder vuur vanwege kritische blik op coronavaccinatie

Lieke van Lexmond en zus Jetteke onder vuur vanwege kritische blik op coronavaccinatie

Lieke van Lexmond en zus Jetteke onder vuur vanwege kritische blik op coronavaccinatie

Er is veel kritiek rondom de samenwerking tussen Rituals en de ‘moonsisters’ Lieke en Jetteke van Lexmond. Rituals verkoopt sinds deze maand de Moon Calendar van de zussen, die onder vuur liggen vanwege hun kritische blik op het vaccineren tegen het coronavirus.

Kritiek op ‘moonsisters’

Lieke van Lexmond en haar zus zijn al meerdere keren in de media ter sprake gekomen, vanwege hun bijzondere kritische uitspraken. Ze menen dat de maan veel invloed heeft op de mens en gebeurtenissen in het leven, zonder dit wetenschappelijk te onderbouwen. Ook hebben ze meerdere malen gezegd dat de maan invloed zou hebben gehad op de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari. Tevens hebben ze zich meerdere malen kritisch en negatief uitgelaten over het coronabeleid en coronavaccinaties. De samenwerking van Rituals met de zussen valt dan ook bij veel klanten in het verkeerde keelgat.

Medisch journaliste Aliëtte Jonkers vond de reactie van Rituals vreemd. “Dus een verdienmodel van krankzinnig onwetenschappelijk gewauwel past bij jullie merk?”, reageerde ze op Twitter. Veel Twitteraars menen dat de Moon Calendar totaal niet wetenschappelijk onderbouwd is. Iemand anders reageerde dat ze als zorgmedewerker en provaxxer geen klant meer wil zijn van de Rituals vanwege hun promotie van de Moonsisters en hun ideologieën.

Rituals reageert

Rituals gaf op social media in de eerste instantie aan dat de maankalender goed bij hun merk past, vanwege de liefde die de moonsisters hebben voor de maan en omdat de kalender betekenis kan geven aan mensen hun leven. Het merk heeft inmiddels officieel gereageerd. “Wij betreuren de ophef die is ontstaan over onze samenwerking met de zussen van Lexmond”, staat in het statement op hun website. “Onze samenwerking heeft enkel betrekking op het aanbieden van de Moon Calendar, een product dat al jaren met succes in Nederland verkocht wordt.” Het bedrijf benadrukt met klem dat zij wél achter het vaccinatiebeleid van de overheid staan. De Moon Calender is vooralsnog te bestellen op de website van Rituals.

Lees ook
Kritiek op ‘helende edelstenen’ die Lieke van Lexmond verkoopt: ‘Volstrekste onzin’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress