Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ophef over (privé) stedentripje Hugo de Jonge

Ophef over (privé) stedentripje Hugo de Jonge

Ophef over (privé) stedentripje Hugo de Jonge

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge was afgelopen herfstvakantie met zijn gezin in Madrid. Hij plaatste een aantal foto’s van zijn vakantie in de Spaanse hoofdstad op Instagram, maar daar is nogal wat ophef over ontstaan.

Negatieve reacties

‘’Family-time in Madrid’’, schreef de minister onder zijn vakantiefoto’s. Op de serie foto’s is te zien dat Hugo samen met zijn vrouw Mireille, dochter Sarah en zoon Ismael aan het genieten is van de Spaanse cultuur. Maar de reacties waren erg negatief. ‘’Echt ontzettend dom dat je deze foto’s met de wereld deelt Hugo’’, reageerde iemand onder zijn post op Instagram. Men vindt het opmerkelijk dat de Jonge zijn privéleven op deze manier deelt omdat zijn politieke leven in Den Haag aan een ‘zijden draadje’ hangt. Misschien niet de handigste tijd om naar het buitenland te reizen, als je een land door een crisis moet helpen?

Anderen kunnen de privéfoto’s van de minister wel waarderen. ‘Het moet ook niet meevallen om opeens zo bekend te zijn. Fijn dat je gewoon geniet van de momenten met je eigen gezin’.

Lees ook:
Dochter Hugo de Jonge wil niet meer over straat met haar vader: ‘Ze zouden thuis graag willen dat ik een normale baan heb’

Mondkapje in Spanje

Spanjaarden dragen, in tegenstelling tot Nederlanders, bijna overal nog een mondkapje. Ze lijken er minder tot geen enkele moeite mee te hebben. Ze dragen zelfs mondkapjes als ze achter het stuur van de auto zitten of tijdens het wandelen op straat. In Spanje is in het openbaar vervoer en in de horeca het dragen van een mondkapje verplicht. Nederlanders die in Spanje wonen vinden het erg streng en iemand zegt het volgende hierover:

‘’We mochten niet verder dan 50 meter van ons huis, zelfs als je de hond uitliet. Je supermarktbon werd gecontroleerd of je wel bij de dichtstbijzijnde winkel je boodschappen had gehaald. Op elke hoek van de straat stond Guardia Civil te controleren. We zijn maandenlang de deur niet uit geweest.’’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hugodejonge (@hugodejonge)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: DenD | beeld: BrunoPress