Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ellie Lust over kritiek op coronalied: ‘Neem nog een augurk en slaap lekker verder’

Ellie Lust over kritiek op coronalied: ‘Neem nog een augurk en slaap lekker verder’

Ellie Lust over kritiek op coronalied: ‘Neem nog een augurk en slaap lekker verder’

Het lied was nog niet eens uitgebracht, of Nederland had zijn mening al klaar. Een coronalied maken, was een dom, stom en egoïstisch. Gisteravond werd het lied, gemaakt door meer dan honderd bekende Nederlanders, dan eindelijk gepresenteerd in ‘Jinek’, waar Remy Bonjasky, Kenny B en Ellie Lust aanschoven om het te laten horen én hun ergernissen over de kritiek te delen.

Ophef om coronalied

Het nummer, getiteld Zon, moet voor steun zorgen tijdens de coronacrisis. Of het lied dat effect ook daadwerkelijk gaat hebben, valt door de vele negatieve reacties te betwijfelen. Voor het nummer uitkwam, was afgelopen weekend online al behoorlijk wat aandacht: veel mensen waren van mening dat de BN’ers die aan het lied meewerkten vooral de aandacht op zichzelf vestigden tijdens de coronacrisis.

Ellie ergert zich aan zuurpruimen

Lust zei hierover in Jinek dat ze het jammer vindt dat er vooraf al zo veel negatieve reacties waren. “Laten we positief zijn. Die negatieve reacties passen helemaal niet bij de goede intenties die achter dit lied zitten. Het is bedoeld voor iedereen die eraan bijdraagt om het land staande te houden, aldus de voormalig agente. “Ik hoop dat de mensen die negatief waren hun mening gaan bijstellen, en als dat niet zo is, dan denk ik: neem nog een augurk en slaap lekker verder.”

‘Slaat nergens op’

Bonjasky vindt het “nergens op slaan dat mensen vanaf hun zolderkamertje allemaal van dit soort berichten zitten te typen”. Kenny B kan daar juist ook wel weer de grap van inzien: “Het mes snijdt aan twee kanten. Mensen die boos zijn, hebben nu ook weer iets om over te schrijven.”

Geen initiatief van BN’ers

Het idee voor het lied ontstond bij Imke Emons, een moeder die twee zoontjes met een verminderd afweersysteem heeft. “Wij leven al in een soort quarantaine”, zei ze in het programma. “Ik houd mij daarbij vast aan muziek. Ik vond dat heel Nederland dit mee moest maken; een hart onder de riem op ieder moment van de dag. Muziek kan altijd.” Zodoende benaderde ze één van de tekstschrijvers en ging het balletje rollen.

Ook Jeroen van der Boom baalt

Zanger Jeroen van der Boom heeft ook aan het lied meegewerkt en liet eerder in een video op Instagram weten dat hij merkt “dat het lied door sommige mensen belachelijk gemaakt wordt en verkeerd wordt uitgelegd”. “Als je gevraagd wordt iets te doen voor een ander, dan doe je dat gewoon. Niet om jezelf veren in je kont te steken, maar om mensen kracht te geven. Apart dat er dan zo gereageerd wordt door een heleboel mensen.”

Lees ook
William Rutten deelt fotoserie van BN’ers in quarantaine: ‘Het coronavirus discrimineert niet’

Opbrengst naar het goede doel

Onder anderen Edsilia Rombley, Gordon, Leontien Borsato, Yolanthe Cabau, Martijn Krabbé en Danny Blind werkten ook mee aan het lied. Alle Nederlandse radiozenders zijn gevraagd het nummer dinsdag om 20.00 uur tegelijkertijd te draaien. De eventuele opbrengsten van het nummer gaan naar goede doelen.

Het complete lied met clip:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Still