Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Groot verdriet voor koningin Máxima: geliefde oom overleden aan coronavirus

Groot verdriet voor koningin Máxima: geliefde oom overleden aan coronavirus

Groot verdriet voor koningin Máxima: geliefde oom overleden aan coronavirus

Verdrietig nieuws voor koningin Máxima. Haar geliefde oom Jorge Horacio Cerruti (76), de broer van haar moeder María del Carmen Cerruti (76), is afgelopen donderdag overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Oom Máxima overleden

Jorge Horacio zou al enige tijd kanker hebben gehad en niet hebben kunnen opboksen tegen het dodelijke virus. Hij woonde in San Nicolás, zo’n 250 kilometer ten noordwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Naar aanleiding van zijn dood verschenen in de nationale krant La Nación afgelopen weekend verschillende overlijdensberichten. Jorge, die een vrouw en vier kinderen achterlaat, is inmiddels al overgebracht naar de begraafplaats van Pergamino.

Goede band

Máxima kan helaas niet bij de uitvaart aanwezig zijn. Dat moet haar erg verdrietig maken: ze is een familiemens en had een goede band met haar oom. De koningin heeft in haar jeugd immers veel tijd doorgebracht op het platteland van Pergamino, de Argentijnse streek waar de familie van Máxima’s moeder vandaan komt. Ze was regelmatig bij haar oom – een veearts – te vinden voor logeerpartijtjes.

Verlies van vader

De koningin verloor de afgelopen jaren meerdere belangrijke familieleden. In augustus 2017 overleed haar vader Jorge Zorreguieta op 89-jarige leeftijd, eveneens aan kanker. Hij is in Nederland altijd omstreden geweest vanwege zijn verleden in het regime van de Argentijnse dictator Jorge Videla (1976-1981). Het leidde er zelfs toe dat Zorreguieta van toenmalig premier Wim Kok niet op de bruiloft van Máxima en prins Willem-Alexander mocht zijn op 2 februari 2002. De vader van Máxima zou op de hoogte zijn geweest van de verdwijningen van duizenden tegenstanders van het militaire regime.

Lees ook
Koningin Máxima geeft emotioneel statement over overlijden van zusje Inés

Zelfmoord van zusje (33)

Zo’n driekwart jaar na het verlies van haar vader kreeg Máxima in juni 2018 de volgende klap te verwerken. Haar enige volle zusje, Inés Zorreguieta (33), werd dood gevonden in de slaapkamer van haar appartement. Ze beroofde zichzelf van het leven. Argentijnse media hebben in de jaren voor haar dood herhaaldelijk gemeld dat Inés geestelijke gezondheidsproblemen had en aan anorexia leed, waarvoor ze werd behandeld. Inés Zorreguieta was bruidsmeisje bij het huwelijk van Máxima met Willem-Alexander en peettante van hun jongste dochter prinses Ariane, die Inés als haar vierde doopnaam heeft.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 (0900 0113). De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle, ANP | Beeld: ANP