Je bent hier: Home > Celebs > Caroline de Bruijn open over onzekerheid voortbestaan ‘GTST’: ‘Niet alleen mijn baan staat op het spel’

Caroline de Bruijn open over onzekerheid voortbestaan ‘GTST’: ‘Niet alleen mijn baan staat op het spel’

Celebs
Caroline de Bruijn open over onzekerheid voortbestaan ‘GTST’: ‘Niet alleen mijn baan staat op het spel’

De dagelijkse soap ‘GTST’ heeft vele jaren goede tijden gekend, maar de kijkcijfers zijn helaas al een lange periode niet wat ze zijn geweest. Dat heeft ertoe geleid dat meerdere ‘puberpersonages’ noodgedwongen afscheid moesten nemen van de serie, maar daar blijft het niet bij. Want blijft ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ überhaupt wel bestaan? Caroline de Bruijn (57), beter bekend als Janine Elschot, doet een boekje open.

De tijd van onbezorgdheid is voorbij voor alle acteurs en degenen die achter de schermen meewerken aan GTST. In oktober dit jaar zou de soap maar liefst dertig jaar bestaan, maar voor Caroline en haar partner Erik de Vogel (Ludo Sanders in de serie) is het onzeker of Goede Tijden, Slechte Tijden na de zomer door mag gaan.

Angst Caroline de Bruijn

Het stel, dat elkaar heeft leren kennen op de set van GTST, vreest voor hun banen. Beide acteurs hebben een vast salaris bij de soap en zouden dan ook een dubbele klap te verduren krijgen als de soap stopt. In tegenstelling tot Caroline en Erik hebben veel van hun collega’s een jaarcontract en is het altijd onzeker of ze door mogen blijven werken. “We hebben nog altijd geen idee wat er met de serie gaat gebeuren. Die onzekerheid is er voor ons, maar ook nog voor de honderden anderen die aan de serie meewerken. Niet alleen mijn baan staat dus op het spel.”

Onzeker

In december liet RTL-directeur Peter van der Vorst in het AD weten dat het marktaandeel van GTST structureel moet stijgen. De kijkcijfers zijn momenteel gemiddeld 800.000 per aflevering en niemand weet of dat voldoende is. “Het blijft onzeker. De schrijvers hebben enorm hun best gedaan om de verhaallijnen dichter bij het publiek te brengen.”

Lees ook
Dubbele klap voor ‘GTST’-fans: ‘dit personage verlaat de soap’ én opnames per direct stilgelegd

Opfrisbeurt ‘GTST’

De afgelopen tijd kregen de makers van GTST bakken met kritiek over zich heen. Fans vonden de personages steeds jonger worden en konden zich niet meer identificeren met de soap. “Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met het doorvoeren van een aantal veranderingen en daarbij kijken we ook continu naar de samenstelling van de cast”, besloten ze daarom eerder. Er werden daarom bepaalde personages uit de soap geschreven. “Om nieuwe impulsen door te voeren, zijn veranderingen soms noodzakelijk en ontkom je er helaas niet altijd aan dat je ook mensen moet teleurstellen.” Daarentegen zijn er ook oude bekenden teruggekeerd in het fictieve soapdorp Meerdijk. Zo maakten Cas Jansen (Julian Verduyn in de serie) en Bas Muijs (Stefano Sanders) opnieuw hun opwachting.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee