Je bent hier: Home > Celebs > Meer dan alleen leeftijdsdiscriminatie? Ontslagen ‘HVNL’-vrouwen vervangen door mannen

Meer dan alleen leeftijdsdiscriminatie? Ontslagen ‘HVNL’-vrouwen vervangen door mannen

Celebs
Meer dan alleen leeftijdsdiscriminatie? Ontslagen ‘HVNL’-vrouwen vervangen door mannen

De Hart van Nederland-opvolgers van de ontslagen Gallyon van Vessem (51) en Selma van Dijk (50) zijn bekend. Maarten Steendam (40) en Wolter Klok (27) gaan het SBS 6-programma presenteren. Het is voor eerst in de geschiedenis van het programma (‘on air’ sinds 1995) dat er mannen aan het presentatieteam worden toegevoegd.

‘Droom die uitkomt’

De heren zijn vanaf april te zien in Hart van Nederland. Ze zijn onderdeel van een vernieuwing die John de Mol doorvoerde. “Ik kijk ernaar uit om items te maken over het nieuws dat Nederland bezighoudt en dit ook elke avond aan meer dan één miljoen mensen te presenteren”, laat Steendam weten. Klok was als kind al enorme fan van het programma. Hij maakte er zelfs een eigen website over. “Dat ik vijftien jaar later als redacteur bij Hart van Nederland ga werken en het programma ook nog eens regelmatig mag presenteren, is voor mij dus letterlijk een jongensdroom die uitkomt.”

Tv-ervaring

De nieuwe presentatoren zijn geen onbekenden in de televisiewereld. Steendam werkt voor Telegraaf TV, Klok presenteert bij RTV Drenthe. Ook NOS Jeugdjournaal-presentatrice Siham Raijoul (33) zal het Hart van Nederland-team komen versterken.

Lees ook
Ontslagen Gallyon van Vessem sneert naar SBS: ‘Houdbaarheidsdatum geldt niet voor een mens’

Leeftijdsdiscriminatie

Oud-presentatoren Gallyon van Vessem (51) en Selma van Dijk (50) kregen in oktober te horen dat ze het veld moesten ruimen, omdat Talpa-baas John de Mol de dames te oud vindt. Dit kwam De Mol op veel kritiek te staan, óók van Hart van Nederland-collega’s. Toen Gallyon – die inmiddels een nieuwe baan gevonden heeft – afscheid nam, gaven ze haar een trui met een ‘ten minste houdbaar tot’-opdruk, een verwijzing naar haar ontslag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee