Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ontroerende ‘Over mijn lijk’-aflevering met ongeneeslijk zieke Jip en dochtertje Ava: ‘Mama, niet huilen’

Ontroerende ‘Over mijn lijk’-aflevering met ongeneeslijk zieke Jip en dochtertje Ava: ‘Mama, niet huilen’

Ontroerende ‘Over mijn lijk’-aflevering met ongeneeslijk zieke Jip en dochtertje Ava: ‘Mama, niet huilen’

De tweede aflevering van Over mijn lijk was een echte tranentrekker. In de aflevering zien we Jip (26) die een hersentumor heeft en niet weet wanneer ze komt te overlijden. Ze heeft een jong gezinnetje met dochter Ava (2) en vriend Max. Op Twitter reageren kijkers emotioneel op de aflevering, die bij veel mensen iets losmaakt. 

Over mijn lijk

Er keken ruim 1,1 miljoen mensen naar de tweede aflevering van Over mijn lijk. De aflevering gaat over de 26-jarige Jip die in 2013 te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was, vanwege een hersentumor. “Toen ik te horen kreeg dat ik dit had dacht ik meteen: oh nee, nu kan ik nooit kinderen krijgen of een relatie hebben. Wie wordt er nou verliefd op iemand die mogelijk binnen een paar jaar doodgaat?”, vertelt Jip aan Tim Hofman.

Jip leert op een van haar reizen Max kennen. Haar toekomstbeeld veranderde, eerder wilde ze geen kind, vanwege haar ziekt. Maar met Max wilde ze die uitdaging wel aangaan. Dochtertje Ava is nu bijna drie jaar. Jip twijfelde wel veel aan het ouderschap. “Wat is een goede moeder? Ik heb me dat vaak afgevraagd. Ik kwam vaak tot de conclusie dat ik haar onvoorwaardelijke liefde geef en dat ik in die zin wel een goede moeder ben.” De liefde voor haar kind spatte van het scherm tijdens de aflevering.

Lees ook
Kiki in ‘Over Mijn Lijk’ over haar angst voor de dood: ‘Ik heb gewoon bedacht dat het iets heel moois is’ 

Dochtertje Ava

Jip maakt zich vaak wel zorgen over Ava, zeker als ze er straks niet meer is. “Als ik me soms rot voel is zij wel echt de trigger. Als ik er bijvoorbeeld niet meer ben, daar kan ik echt niet over nadenken, dan blijft er weinig van me over.” Als Jip begint te huilen, komt de kleine Ava naar haar toe met een paar geruststellende woordjes en een dikke knuffel. “Mama, niet huilen hoor, het komt wel goed”, zegt de kleine.

Maar weinig kijkers konden het droog houden tijdens dit ontroerende moment. Een paar van de emotionele reacties lees je hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Over mijn lijk