Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Olsens schikken met stagiares

Olsens schikken met stagiares

Celebs
Olsens schikken met stagiares

Mary-Kate en Ashley Olsen hebben zich van populaire actrices naar minstens zo geliefde modeontwerpers ontpopt. Toch stond hun modemerk The Row lange tijd in een negatief daglicht, want de tweeling werd door meerdere stagiaires aangeklaagd. Twee jaar na dato hebben de Olsens eindelijk een schikking getroffen.

Stagevergoeding
De 30-jarige Mare-Kate en Ashley werden in 2015 aangeklaagd door een van hun stagiaires, die langere tijd in dienst was geweest voor het modelabel The Row. De reden hiervoor was dat de stagiair geen stagevergoeding gekregen zou hebben. Tevens zou de tweeling geen studiepunten hebben willen toekennen voor de inzet die het meisje gaf bij het modelabel.

Ondragelijk heet
Maar dat is nog niet alles. Want de aanklacht luidt ook dat de werkomstandigheden erg slecht zouden zijn geweest. Stagiaires moesten zeker 50 uur per week werken, werden slecht behandeld door hun leidinggevenden en moesten werken op een plek die ‘ondraaglijk heet’ was.

Schikking
Nadat er een stagiaire een aanklacht had gedaan, volgden er nog 184 (!!!) anderen. Entertainmentwebsite Perez Hilton meldt dat Mary-Kate en Ashley Olsen met een schikking is gekomen van 140.000 dollar, zo’n 530 dollar per persoon. Een rechter moet nog akkoord geven voor deze schikking, maar Hilton schrijft dat beide partijen vrede hebben met deze schikking. Wow…

Bron: Privé

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee