Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oeps: dit zijn de vreemde schoonheidsbehandelingen van de sterren

Oeps: dit zijn de vreemde schoonheidsbehandelingen van de sterren

Oeps: dit zijn de vreemde schoonheidsbehandelingen van de sterren

Hollywoodsterren moeten er voor hun job steeds piekfijn uitzien, en om dit resultaat te behalen durven ze wel eens rare behandelingen te ondergaan. Wij zetten ze even voor jullie op een rijtje. Opgelet: uitproberen op eigen risico!

De Vampire Facial

vampire

Wie: Kim Kardashian

Wat: Men haalt plasma uit je eigen bloed om het daarna terug in je gezicht te injecteren. Het zou fijne lijntjes en rimpels doen verdwijnen. Er is echter nog geen onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze behandeling voor het verwijderen van rimpels, maar wel voor pijnbestrijding. Zo zou het injecteren van je eigen bloedplaatjes kunnen helpen bij het verminderen van pijn aan de elleboog, heup, schouder, pols en knie.

De Sweat Wrap

sweat

Wie: Selena Gomez

Wat: Infrarood warmtepakken zouden wonderen verrichten voor je hele lichaam. Zo kunnen ze cellulitis verminderen, pijn bestrijden en de huid verjongen, afhankelijk van welk soort warmtedeken je zou gebruiken. Studies hebben echter uitgewezen dat naar de sauna gaan enorm goed is voor je gezondheid. Zo zou het helpen tegen een hoge cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes. Je kunt dus beter gewoon even een bezoekje brengen aan de sauna dan uren ingepakt te zitten in een warmtepak.

Cryotherapie

image

Wie: Mandy Moore

Wat: Cryotherapie is het toepassen van extreme koude als medische behandeling. De temperatuur daalt tot onder -100 °C en zou helpen met de bestrijding van chronische pijnen, en ontstekingen en zou zelfs de gezondheid van het hele lichaam bevorderen. Er zijn echter nog geen onderzoeken die bevestigen dat cryotherapie op een veilige manier de bovenstaande problemen zou verhelpen. Het wordt wel al gebruikt voor het bevriezen van wratten.

Cupping therapie

cupping

Wie: Lena Dunham

Wat: Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeskunde en al duizenden jaren oud is. Men plaatst verhitte glazen of metalen bollen op je huid en creëert hiermee een soort van vacuüm. Hierna zal de lucht in het glas afkoelen waardoor er een druk ontstaat die zou kunnen helpen bij eczeem, migraine, chronische spierpijn, onvruchtbaarheid en artrose. Na de behandeling blijft de patiënt achter met grote rode plekken op zijn rug. Er zijn echter nog geen onderzoeken die bewijzen dat de therapie wel degelijk werkt, en wordt door vele artsen als kwakzalverij omschreven.

De vispedicure

fish

Wie: Kendall Jenner

Wat: Wie na zijn pedicure met zachte voeten wil achterblijven kan voor een vispedicure kiezen. Hierbij knabbelen kleine visjes aan je voeten en bijten ze de dode huid eraf. Maar naast het feit dat een behandeling vrij duur is, zou het ook niet zo goed zijn voor je gezondheid. Zo kan het bad waarin de vissen zwemmen niet schoongemaakt worden na elke klant en kunnen ook de vissen nog bacteriën bevatten van de persoon voor jou. Twee keer nadenken dus.

Bijensteek-therapie

bijen

Wie: Gwyneth Paltrow

Wat: De behandeling is een oude therapie waarbij de patiënt wordt gestoken door bijen. Het gif dat achtergelaten wordt in het lichaam zou naar verluidt helpen om de ontsteking op littekens te verminderen. Tijdens 1 behandeling kan de patiënt tot 80 keer gestoken worden. Uit onderzoek blijkt echter dat de therapie enorm gevaarlijk kan zijn. Zo zouden veel mensen allergisch zijn aan bijensteken zonder dit te weten.

Bloedzuigertherapie

bloedzuiger

Wie: Demi Moore

Wat: De bloedzuigers worden op een plaats op je lichaam gezet waar ze in je huid zullen bijten en enkele stoffen in je bloed zullen spuiten. Het zou helpen tegen huidproblemen en zelfs chronische pijnen kunnen verminderen. Er is echter nog geen wetenschappelijk onderzoek dat heeft kunnen bewijzen dat bloedzuigers een positieve werking hebben op de huid. In tegendeel, ze zouden zelfs littekens en infecties kunnen veroorzaken.

Placentabehandeling

placenta

Wie: Harry Styles

Wat: Bij een placenta-gezichtsbehandeling wordt een mengeling van goudvlokken en placenta-extract van een schaap in het gezicht gemasseerd, waarna dit meer collageen zou moeten produceren. Collageen zorgt ervoor dat de huid jong blijft en gaat rimpels tegen. Of het ook effectief helpt, is nog steeds niet bewezen. Wij laten de trend alvast aan ons voorbijgaan.

 Gezichtstape

tape

Wie: Lady Gaga

Wat: Je kunt het beschouwen als een non-chirurgische face lift. Sterren zoals Lady Gaga en Cher plakken tape op hun gezicht om de huid strakker te trekken waardoor rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is ook een techniek die heel populair is bij drag queens. De techniek zou volgens The Mirror echter langdurige problemen kunnen veroorzaken. Door het strak trekken van je huid zou je namelijk de bloedcirculatie onderbreken waardoor er minder voedingsstoffen naar de huid gaan, en je eigenlijk net zorgt voor het sneller verouderen van je huid.

Lees ook:

Beelden: MALLORY HEYER / Bron: Refinery29