Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Boer zoekt vrouw’-kandidaat onder vuur vanwege hobby van zoon

‘Boer zoekt vrouw’-kandidaat onder vuur vanwege hobby van zoon

‘Boer zoekt vrouw’-kandidaat onder vuur vanwege hobby van zoon

Het nieuwe seizoen van ‘Boer zoekt vrouw internationaal’ is nog niet van start gegaan en nu al komen enkele boeren in opspraak. Zo waren er eerder geruchten dat boer Marc geen echte boer zou zijn en kwam boer David onder vuur te liggen omdat hij een megastal voor varkens wilde bouwen in Roemenië. Nu houdt een derde boer de gemoederen bezig. De reden? De hobby van zijn 13-jarige zoon.

Boer Olke zal pas vanaf januari 2017 op tv te zien zijn, maar hij krijgt er nu al van langs op social media. De boer woont met zijn 13-jarige zoon Rick in het Amerikaanse Texas, waar die laatste zich al jaren zou bezighouden met… jagen. Op zijn Facebook-pagina poseert Rick trots met dieren die hij eigenhandig heeft doodgeschoten, zoals duiven, herten en zelfs een hond.

Geschokt
Stichting Dier&Recht en PETA vinden het ongehoord en vooral jammer dat Boer zoekt vrouw aandacht besteedt aan deze wrede activiteit. Volgens hen moeten zulke boeren genegeerd worden en mag dit gedrag al helemaal niet aangemoedigd worden door hen te laten deelnemen aan een populair tv-programma. Ook fans reageren geschokt op de foto’s op social media.

‘Het gaat ons om Olke’
KRO kwam overigens meteen met een reactie en liet weten dat de hobby’s van Olkes zoon niets te maken hebben met de deelname van de boer. “Boer Olke is onze deelnemer. Hij is op zoek naar een vrouw. De hobby’s van zijn zoon staan daar natuurlijk buiten. Het gaat ons om Olke.”

Benieuwd of de vrouwen die reageerden op Olkes oproep nog steeds staan te springen om naar Texas af te reizen.

Lees ook: