Je bent hier: Home > Celebs > Nog een domper voor Jeangu Macrooy: ‘Grow’ gaat niet mee naar Songfestival 2021

Nog een domper voor Jeangu Macrooy: ‘Grow’ gaat niet mee naar Songfestival 2021

Celebs
Nog een domper voor Jeangu Macrooy: ‘Grow’ gaat niet mee naar Songfestival 2021

Deze week kreeg Jeangu Macrooy al te horen dat het Songfestival verplaatst wordt naar 2021. Ook het nummer ‘Grow’ van Jeangu zal volgend jaar niet op het Eurovisiesongfestival te horen zijn. Alle landen moeten namelijk een nieuw nummer insturen. 

Dat maakte de European Broadcasting Union (EBU) vrijdagavond bekend.

Alternatieve programmering

Volgens het songfestivalregelement mag een deelnemend nummer pas na 1 september in het voorgaande jaar zijn uitgebracht. Dat betekent dat voor de editie van 2021 nieuwe liedjes moeten worden gemaakt. “De EBU weet heel goed hoe erg het Eurovisie Songfestival dit jaar gemist zal worden”, stelt de organisatie vast. Die vindt het nu meer dan ooit nodig om diversiteit door middel van muziek te vieren. “Als zodanig verkennen de EBU en haar leden momenteel een alternatieve programmering, zonder wedstrijd, om het publiek in heel Europa te verenigen en te vermaken in deze uitdagende tijden.”

Lees ook
Corona strikes again: Songfestival in Rotterdam in mei definitief van de baan

Coronavirus

Woensdag werd bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival niet doorging vanwege het coronavirus. NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: “Dit besluit van de EBU was onvermijdelijk, gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.” Songfestivalwethouder Said Kasmi van de gemeente Rotterdam zegt het erg jammer te vinden. “Maar het enige verstandige besluit. Het is meer dan logisch dat ook wij nu een pas op de plaats maken.” Of de landen dezelfde of een nieuwe artiest naar het festival van 2021 sturen, is aan de landen zelf.  De AVROTROS maakte direct al duidelijk dat Jeangu Macrooy ook in 2021 de Nederlandse deelnemer zal zijn. Het nummer waarmee hij gaat optreden, blijft nog een verrassing.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee