Je bent hier: Home > Celebs > Vriend NikkieTutorials hoorde transgendernieuws pas later: ‘Hij was uiteraard in shock’

Vriend NikkieTutorials hoorde transgendernieuws pas later: ‘Hij was uiteraard in shock’

Celebs
Vriend NikkieTutorials hoorde transgendernieuws pas later: ‘Hij was uiteraard in shock’

Nikkie de Jager, voor velen beter bekend als NikkieTutorials, is het gesprek van de dag sinds ze gisteravond in een openhartige video bekendmaakte transgender te zijn. De make-upgoeroe plaatste gisteravond haar ‘I’m coming out’-video, waarbij de teller inmiddels op ruim vijftien miljoen weergaven staat. Naast dat de 25-jarige haar hele verhaal vertelde, deed ze ook een aantal verdrietige onthullingen. 

Chantage

In de 17 minuten durende video vertelt Nikkie niet alleen dat ze transgender is en eigenlijk geboren is als man, maar ook dat ze ‘gedwongen’ werd om het nieuws nu bekend te maken. “Ik wilde het op mijn voorwaarden doen”, bekent ze in de video. “Maar ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken naar de pers. In het begin was dat beangstigend. We leven in een wereld waar haat bestaat. Het is smerig. En ik weet dat de chanteurs kijken. Maar ik ben niet bang. Naar de mensen die me hebben gechanteerd: deze middelvinger is voor jullie. Geniet er maar van.”

Lees ook
Nikkie de Jager openhartig over de reden waarom ze géén kinderwens heeft

Verloofde niet altijd op de hoogte

In de video vertelt Nikkie ook zichtbaar emotioneel over hoe ze het aan haar verloofde Dylan (23) vertelde. De Eindhovenaar heeft niet altijd geweten dat zijn vriendin, die hij afgelopen zomer in Italië ten huwelijk vroeg, niet altijd vrouw geweest is. De make-upgoeroe vertelt dat ze onwijs bang was om hem kwijt te raken als ze hem over de transitie zou vertellen. Ze onthult dat ze hem vanwege die angst de waarheid langer heeft onthouden dan ze eigenlijk zou willen.

‘Hij was in shock’

“Dylan is een hele speciale jongen. Ik heb nog nooit iemand zoals hem ontmoet”, begint ze haar verhaal. “Hij weet het nu, maar ik had het hem eerder moeten vertellen. Toen ik het hem vertelde, was hij uiteraard in shock. Maar dat is een privékwestie waar we nu samen aan werken. En daar ben ik heel trots op. Ik hoop dan ook dat iedereen ons het gunt om dit in alle rust te doen”, aldus Nikkie.

Huwelijksaanzoek

Nikkie vertelt in haar coming out-video dat haar relatie met de twee jaar jongere Dylan zich razendsnel heeft ontwikkeld. Zijn huwelijksaanzoek in augustus, toen de twee nog geen jaar samen waren, kwam voor Nikkie dan ook wellicht als een verrassing. Of Dylan het transgendernieuws voor of na zijn aanzoek te horen heeft gekregen, is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of Nikkie het haar verloofde, met wie ze vorig jaar een gigantisch huis kocht, heeft verteld in verband met de chantage.

Lees ook
NikkieTutorials gechanteerd om grootste geheim: gedwongen uit de kast als transgender

Tip voor volgers

De 25-jarige heeft naar aanleiding van haar eigen ervaring nog een tip voor haar volgers. Zo vertelt ze dat ze hoopt dat iedereen die ‘in hetzelfde schuitje zit’, het eerlijk tegen zijn of haar grote liefde durft te vertellen. Uiteraard wel wanneer ze daar klaar voor zijn én dat ze het gevoel hebben in ‘safe hands’ te zijn.

De coming out-video:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: YouTube

Shoppen is altijd een goed idee