Je bent hier: Home > Celebs > NikkieTutorials gechanteerd om grootste geheim: gedwongen uit de kast als transgender

NikkieTutorials gechanteerd om grootste geheim: gedwongen uit de kast als transgender

Celebs
NikkieTutorials gechanteerd om grootste geheim: gedwongen uit de kast als transgender

YouTuber Nikkie de Jager, bekend als NikkieTutorials, staat al jaren aan de top van de beautywereld. Met miljoenen volgers en samenwerkingen met grootse sterren als Kim Kardashian, Lady Gaga en Drew Barrymoore is ze zonder twijfel een van de bekendste Nederlanders op deze planeet. Maandagavond verraste Nikkie de wereld compleet door haar allergrootste geheim bekend te maken: ze is geboren als man.

Gechanteerd om transformatie

In een uitgebreide, eerlijke en sterke video vertelt de make-upartiest dat ze transgender is. Dat nieuws had ze graag op een ander, zelfgekozen moment met haar fans gedeeld, maar ze voelde zich gedwongen het nu bekend te maken, omdat ze gechanteerd werd. Volgens de 25-jarige dreigden meerdere personen het nieuws over haar transformatie wereldkundig te maken.

Middelvinger

“Ik wilde het op mijn voorwaarden doen”, bekent ze in de video. “Maar ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken naar de pers. In het begin was dat beangstigend. We leven in een wereld waar haat bestaat. Het is smerig. En ik weet dat de chanteurs kijken. Maar ik ben niet bang. Naar de mensen die me hebben gechanteerd: deze middelvinger is voor jullie. Geniet er maar van.”

Lees ook
Nikkie ‘Tutorials’ de Jager showt gewichtsverlies: ‘Ik ben zo trots op m’n lijf!’

Transformatie

Nikkie’s transformatie begon al vroeg. Vanaf haar zesde liet ze haar haar groeien en tegen de tijd dat ze zeven á acht jaar oud was, droeg ze alleen nog maar meisjeskleren. De YouTuber onderging sinds haar veertiende hormoonbehandelingen om te helpen bij de transformatie tot vrouw en kreeg groeistoppers. “Nu voel ik me vrij genoeg om mijn reis te delen. Ik ben Nikkie Tutorials. Ik ben Nikkie. Als jullie er een labeltje op willen plakken, dan ben ik transgender. Maar aan het einde van de dag ben ik gewoon mezelf.”

Verloofde

In augustus maakte de YouTuber bekend dat ze zich heeft verloofd met Dylan Drossaers, met wie ze sinds eind 2018 samen is. In haar coming out-vlog bekent ze dat ze Dylan pas na een tijd vertelde transgender te zijn. “Ik wilde dat ik eerder aan mijn verloofde had verteld“, aldus NikkieTutorials. “Maar het voelde zo goed tussen ons, dat ik bang was om hem kwijt te raken als ik hem mijn hele verhaal vertelde. Toen ik dat uiteindelijk deed, was hij geschokt. Maar dat is een privékwestie. Ik ben er heel trots op dat we er samen mee kunnen omgaan. Ik hoop dat de mensen onze relatie respecteren en dat Dylan en ik er in alle rust mee mogen omgaan. Weet wel dat het tussen ons goed zit.”

Wereldsterren steunen Nikkie

De reacties op Nikkie’s coming out zijn overweldigend. De grootste wereldsterren tonen hun respect en liefde, maar ook veel BN’ers steken de YouTube-ster een hart onder de riem. Onder (vele) anderen reageren zangeressen Ariana Grande en Lady Gaga, actrice Lena Dunham en topmodellen Emily Ratajkowski, Karlie Kloss en Romee Strijd onder Nikkie’s post. Ook goede vriend Fred van Leer, Nielson, Jessie Jazz Vuijk, Negin Mirsalehi, Rik van de Westelaken, Paul de Leeuw en anderen zijn trots en onder de indruk.

Lees ook
Nikkie ‘Tutorials’ de Jager in geuren en kleuren over huwelijksaanzoek: ‘Het was perfect’

Geweldig rolmodel

Beste vriendin Linda Hakeboom schrijft in een eigen post: “It’s big news, maar voor mij is er niks veranderd. Nikkie is Nikkie. Met alles wat ze in zich heeft, een van de meest dierbare personen in mijn leven, waarmee ik door weer en wind kan en die ik support tot de maan en terug… En áls er dan toch íets veranderd is, laat het dan zijn – zoals Nikkie zelf zegt – dat heel veel kleine Nikkies steun hebben aan zo’n geweldig mooi rolmodel.”

De coming out-video:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I’m coming out. 💖 link in bio!

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials) op

De post van Fred van Leer:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zo absurd trots op mijn vriendin @nikkietutorials ❤️🌈💪🏻🙏🏻 thisisme

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer) op

De post van Linda Hakeboom:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, Instagram | Beeld: still ‘Coming Out-video’

 

Shoppen is altijd een goed idee