Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nikkie de Jager drie maanden na coming-out: ‘Donkere wolk klaart eindelijk beetje op’

Nikkie de Jager drie maanden na coming-out: ‘Donkere wolk klaart eindelijk beetje op’

Nikkie de Jager drie maanden na coming-out: ‘Donkere wolk klaart eindelijk beetje op’

Donderdagavond schoof Nikkie de Jager (26), beter bekend als NikkieTutorials, aan tafel bij Eva Jinek (41). In de talkshow vertelde ze over haar samenwerking met Davina Michelle (24), maar kwam ook de coming-out van de YouTuber ter sprake. Inmiddels is het ruim drie maanden geleden dat de blondine bekendmaakte dat ze transgender is. Dat deed ze onder druk, maar uiteindelijk is het wél een opluchting geweest.

Donkere wolk Nikkie de Jager

In Jinek geeft Nikkie toe dat ze een “hele donkere wolk” boven haar hoofd had hangen. “Maar die is eindelijk een beetje aan het opklaren”, zegt ze in het programma. Het voelt als een bevrijding dat iedereen haar geheim nu kent. “Het is heel gek dat ik er heel open over kan praten, maar het voelt ook wel heel erg fijn. Al die kleine kronkels, die zijn gewoon weg.”

Nikkie-moe

Hoewel er een flinke last van Nikkie’s schouders gevallen is, is er sinds haar coming-out wel een kleine zorg bij gekomen. De video waarin de beautygoeroe bekendmaakte transgender te zijn, is maar liefst 34 miljoen bekeken en sindsdien wordt alles uitvergroot wat ze zegt. “Het is heel vermoeiend”, zucht de YouTuber. “Ik hoor heel vaak of dan lees ik weer ergens: ‘Ik ben Nikkie-moe’. En dan denk: ‘Ja, maar ik ben óók Nikkie-moe’. Want elke scheet die ik laat, is iets.” En dat is behoorlijk lastig, zo geeft ze toe. “Want je gaat dan aan jezelf twijfelen of je het over bepaalde onderwerpen moet hebben, maar om nou helemaal mijn mond te houden is ook geen optie. Ik raad de mensen aan die ook Nikkie-moe zijn: scroll door, ik doe het ook.”

De tekst gaat verder onder de video.

Coming-out

Nikkie maakte begin dit jaar wereldkundig dat zij transgender is. “Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn”, zei ze destijds voor de camera. “Toen ik jonger was, zat ik in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben.”

Huwelijk uitgesteld

De 26-jarige Nikkie verloofde zich in augustus met Dylan Drossaers. Hun huwelijk is uitgesteld vanwege het coronavirus. “We gaan niet meer trouwen… dit jaar”, verduidelijkte De Jager onlangs in een video. “Vanwege die klotecorona hebben we besloten om het uit te stellen en uitstellen betekent niet dat het nooit meer gaat gebeuren. We stellen het uit tot het veiliger is voor ons, voor onze familie en voor onze vrienden.”

Lees ook
Niet alleen coming-out voor Nikkie, ook kinderwens uit de (koel)kast: ‘Dylan heeft mijn leven veranderd’

Kinderwens

Hoewel ze een jaar geleden stellig zei géén kinderwens te hebben, is ze nu van gedachten veranderd. Onlangs zei ze in een video dat ze met Dylan wél een gezin zou willen stichten. “Dankzij hem hou ik nu echt van mijzelf. De enige persoon waarmee ik kinderen wil, is Dylan. We hebben erover gesproken en we willen kijken naar alle mogelijkheden. Zeker niet nu, maar wel in de toekomst. De wens is er zeker.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

meanwhile while @dylandrossaers and I are in self isolation…

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: still