Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Voorspelling: dit wordt de nieuwe André Hazes

Voorspelling: dit wordt de nieuwe André Hazes

Voorspelling: dit wordt de nieuwe André Hazes

Wander tekende onlangs zijn eerste officiële platendeal. Niet lang daarna bracht hij zijn nieuwste single ‘Foto’ uit. Een hit die je alleen maar meer op de radio gaat horen. De talentvolle singer-songwriter werd bekend door zijn deelname aan Giel’s talentenjacht en door zijn nominatie voor’Talent van het jaar’ bij 100%NL.

Wij voorspellen dat hij de nieuwste bekende Nederlandse popartiest wordt en interviewden hem.

Wilde je altijd al doorbreken in de muziek of is dit toevallig op je pad gekomen?

“Ik denk dat het altijd een droom is geweest. Op de middelbare school heb ik heel lang in een band gespeeld. We maakten toen Engelstalige rock en oefenden minimaal 4 dagen in de week. Met de band traden we op in lokale kroegen en deden we mee aan band-contests. Ik speelde toen nog elektrische gitaar.

We speelden harde rock en een muziekdocent vertelde ons dat we goed moesten nadenken of dit genre wel bij ons paste. Zij vond dat we of helemaal voor rock moesten gaan, of moesten switchen naar pop/rock met akoestische gitaren. Aan het einde van de middelbare school hebben we voor pop/rock gekozen, maar doordat we gingen studeren ging uiteindelijk iedereen zijn eigen kant op.

Toen ik ging studeren schreef ik samen met een vriend voor het eerst een Nederlandstalig liedje, ‘Vanavond Van Ons’. Later heb ik met hem ook het liedje ‘Springstof’ geschreven. Samen met hem heb ik besloten mee te doen met Giel’s talentenjacht en hij gaf mij de kans om met bekende schrijvers te schrijven, zoals Jochem Fluitsma!”

Waar haal je de inspiratie voor liedjes vandaan?

“Liedjes relateer je snel aan dingen die je meemaakt. De inspiratie voor mijn nieuwe single ‘Foto’ kwam doordat mijn oma net was overleden en ik zag hoe erg mijn moeder haar miste. Daarom wilde ik heel graag een liedje schrijven over iemand missen. Als het zo dichtbij je staat, dan schrijf je zo’n liedje echt met gevoel. Dat maakt dat je het veel makkelijker op papier krijgt. En het is ook heel fijn om dingen van je af te schrijven.”

Je werkt bij ING en in de avonduren en weekenden ben je bezig met je zangcarrière, hoe combineer je dat met elkaar?

“Het is soms dag en nacht werken maar als ik op het podium voor een dampende en zingende zaal sta te spelen is het het waard om de volgende ochtend met kleine oogjes achter m’n computer te zitten’. In mijn vrije tijd ga ik daarnaast sporten of lekker met vrienden de kroeg in!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by W A N D E R (@wander_officialnl)

Met wie zou je heel graag nog een duet willen doen?

“De eerste die in mij opkomt is Maan. Ik vind haar heel cool en haar stem heel fijn klinken. Wat ik leuk vind is dat ze echt uitstapjes durft te maken; dat ze verschillende vibes en stijlen in haar liedjes. Het liefste zou ik met haar een heel uitgekleed liedje maken, met bijvoorbeeld maar 1 of 2 instrumenten. Zoiets heeft zij volgens mij nog niet gemaakt en ik ook niet. Een voorbeeld van zo’n uitgekleed liedje is het liedje ‘1 op een Miljoen'”

Lees ook
Model en presentatrice Loiza Lamers (26): ‘Ik had maar één droom: vrouw worden. De rest was bijzaak’

Wat zijn je ambities voor in de toekomst?

“Mijn mijlpaal en droom is om op te treden bij Vrienden van Amstel. Mijn jongensdroom van vroeger was altijd dat ik op een heel groot podium wilde optreden. En dat mensen je liedje kennen en mee kunnen zingen. Die droom is bij mij nooit veranderd, alleen is hij wat concreter geworden. Ik heb recent twee nummers uitgebracht en er komen snel nog drie andere nummers aan. Ook gaan we binnenkort een klein tourtje plannen. Ik hoop dat een track viral gaat of dat er een TikTok bommetje ontstaat en dat alles in een keer opblaast.

Ik vind het heel erg belangrijk om goed voor ogen te hebben wat ik graag zou willen bereiken, zodat ik er alles aan kan doen om het te bereiken. Ik heb op weinig momenten in mijn leven zoveel focus en drive gehad als dat ik dat nu heb. Dat je zelf gelukkig wordt van wat je doet en dat je daarmee anderen blij maakt geeft heel veel energie.”

Kende jij de Nederlandse popartiest Wander al? Luister hieronder naar zijn nieuwste nummer ‘Foto’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.