Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nu al een ‘Mama Appelsapje’: nieuwe songfestivalnummer van Jeangu omgedoopt tot het ‘broccolilied’

Nu al een ‘Mama Appelsapje’: nieuwe songfestivalnummer van Jeangu omgedoopt tot het ‘broccolilied’

Nu al een ‘Mama Appelsapje’: nieuwe songfestivalnummer van Jeangu omgedoopt tot het ‘broccolilied’

Gisteravond was de vuurdoop van het nieuwe songfestivallied van soulzanger Jeangu (27). Een vrolijk, bijzonder nummer met een twist, want Jeangu zingt in ‘Birth of a New Age’ zowel in het Engels als in het Surinaams. En dat leidde direct tot een stortvloed aan reacties op social media. Want… wat zingt hij nou precies?

Mama Appelsap

Op Twitter is onze nieuwe inzending voor het Eurovisie Songfestival hét gesprek van de dag. En dan vooral de lyrics: Jeangu begint het refrein namelijk met de Surinaamse tekst ‘Yu no man broko mi’. Dat leverde bij veel luisteraars verwarring op. Zingt hij nou over broccoli? Radio-dj Timur Perlin, bekend van de ‘Mama Appelsapjes’, kon het dan ook niet laten om er op te reageren:

Veerkracht

Andere twitteraars riepen juist op om hier geen grappen over te maken, uit respect voor de taal en de cultuur. Want natuurlijk gaat het niet over broccoli. ‘Yu no man broko mi’ betekent ‘je kunt mij niet breken’ (you can’t break me). Het komt uit een Surinaams gezegde: ‘mi na afu sensi, no wan man e broko mi’, wat je letterlijk kunt vertalen als ‘ik ben een halve cent, je kan me niet breken’, schrijft het AD. Jeangu zegt zelf dat het nummer gaat over veerkracht, “ook als je te maken hebt met bijvoorbeeld onderdrukking of onrecht.” Jeangu legt verder uit: “Ik wilde een stukje van mijn roots gebruiken, het sterkt me. Ik hoop dat het de rest van Europa inspireert.’’

Verdeelde reacties

Of we met dit lied het songfestival weer kunnen winnen? Daar zijn de reacties verdeeld over. Demissionair premier Mark Rutte is in elk geval onder de indruk: “Ik vond het echt ontzettend mooi.” Verschillende songfestival-experts reageerden ook enthousiast op Twitter:

Andere twitteraars verwachten er weinig van:

Lees ook
Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

Oordeel zelf

Oordeel zelf, beluister hier het nieuwe nummer van Jeangu!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, RTL Boulevard, Twitter | Beeld: Brunopress