Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nick & Simon biechten in ’10 voor Taal’ een taalfout in het nummer ‘Pak maar m’n hand’ op

Nick & Simon biechten in ’10 voor Taal’ een taalfout in het nummer ‘Pak maar m’n hand’ op

Nick & Simon biechten in ’10 voor Taal’ een taalfout in het nummer ‘Pak maar m’n hand’ op

Het programma 10 voor Taal is na twaalf jaar terug op de buis. Donderdagavond was de eerste aflevering en die werd door meer dan een miljoen mensen bekeken. Al die kijkers zagen hoe zangduo Nick & Simon het opnam tegen Irene Moors en Dennis van der Geest. In het programma, dat helemaal in het teken staat van de Nederlandse taal, maakte Simon van de gelegenheid gebruik door op te biechten dat hij een taalfout heeft gemaakt in een van hun grote hits.

Nick & Simon geven taalfout toe

Volgens Simon bevat het liedje Pak maar m’n hand een flinke taalfout. Hij geeft toe: “Volgens mij heb ik een fout gemaakt in Pak maar m’n hand. In de tekst ‘zitten er geen vleugels aan een vogel, vliegt het toch nooit ergens heen’ zit een fout. Het vogel. Dat nummer is een hit geworden, dus dat is best wel balen. Maar als ik het zing, doe ik het wel goed.”

Winnaars

Ondanks deze fout, maakt het muzikale duo het meer dan goed tijdens de taalquiz. Ze zijn razend fanatiek en dat zorgt ervoor dat ze Irene Moors en Dennis van der Geest verslaan en er met de winst vandoor gaan. Nick & Simon winnen hiermee een boekencheque die ze mogen uitkeren aan een bibliotheek naar keuze.

Lees ook
Simon Keizer in therapie na ‘postnatale depressie’: ‘Ik zag veel geluk bij Annemarie, dat voelde ik niet’

10 voor taal

Het programma 10 voor Taal verdween twaalf jaar geleden van de buis. Tot 2009 was het te zien bij de NPO, maar nu is het in een nieuw jasje gestoken door SBS6, met Harm Edens als presentator. Het programma zit vol met met grappige taalpuzzels, spellingkwesties en vragen over spreek- en leenwoorden en afkortingen. Harm Edens liet eerder aan RTL Boulevard weten waarom hij graag meewerkt aan het programma: “Taal verbindt, maar de laatste tijd neemt de laaggeletterdheid toe door bijvoorbeeld een teveel aan beeldtaal of door gaming. We hebben taal nodig, om elkaar te blijven begrijpen. Nu meer dan ooit”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Talpa