Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ex-man verdronken Naya Rivera spant rechtszaak aan: dood van actrice ‘had voorkomen kunnen worden’

Ex-man verdronken Naya Rivera spant rechtszaak aan: dood van actrice ‘had voorkomen kunnen worden’

Celebs
Ex-man verdronken Naya Rivera spant rechtszaak aan: dood van actrice ‘had voorkomen kunnen worden’

Inmiddels is het alweer ruim vier maanden geleden dat Naya Rivera verdween tijdens een boottocht met haar zoontje. Een paar dagen later werd het lichaam van de ‘Glee’-ster aangetroffen in Lake Piru en bleek er sprake te zijn geweest van een noodlottig ongeval. Ryan Dorsey, de ex-man van Naya, draagt sindsdien (samen met de bij hem ingetrokken zus van de actrice) de zorg voor het vijfjarige jochie. Namens hem wil zijn vader nu een schadevergoeding van de gemeente waar de 33-jarige moeder overleed.

Ex-man Naya Rivera

Volgens US Weekly zou Ryan, die van 2014 tot 2018 getrouwd was met Naya, willen dat Ventura County, United Water Conservation District en Parks and Recreation Management aansprakelijk worden gesteld voor het overlijden van de Glee-actrice. Haar ex-man heeft dan ook een aanklacht ingediend.

Gebrek aan veiligheid

Ryan is van mening dat haar dood voorkomen had kunnen worden en de boot die zij gehuurd had niet voldeed aan de veiligheidsnormen. Het vaartuig zou bijvoorbeeld niet beschikken over een touw, ladder, ander of andere benodigde veiligheidsmechanismen. Daarnaast zou er geen reddingsboei aan boord zijn geweest, terwijl dat volgens de acteur wettelijk verplicht is in Californië. Dat is niet het enige: ook vindt Dorsey het niet kunnen dat er rondom het meer geen veiligheidswaarschuwingen te vinden waren. Bezoekers hadden zijns inziens gealarmeerd moeten worden over de wisselende dieptes in het water van Lake Piru én de mogelijke sterke stroming.

Noodlottige duik

Naya overleed begin juli in Lake Piru in de Amerikaanse staat Californië. Tijdens het middagje varen met Josey besloten moeder en zoon te gaan zwemmen, maar kwamen in de problemen door een onderstroom die hen meevoerde. Uit gesprekken met Josey en verder onderzoek is gebleken dat Naya met al haar kracht Josey terug op de boot heeft gekregen, maar zo uitgeput was dat ze zichzelf niet meer kon redden. Haar zoontje werd later alleen en slapend op de boot aangetroffen.

Lees ook
Verrassende wending in zaak verdronken Naya Rivera: zusje ingetrokken bij Naya’s ex-man

Hartverscheurende details

De gesprekken tussen het onderzoeksteam en zoontje Josey onthulden enkele hartverscheurende details. Zo verklaarde de kleuter onder meer dat hij en z’n moeder samen tot drie telden om van het bootje af te kunnen springen. Naya droeg hem daarna op om de boot weer op te klimmen. “Ze hielp hem erop te komen, waarna hij haar ‘help’ hoorde schreeuwen. Ze stak nog een arm in de lucht en verdween daarna in het water”, staat er in het onderzoeksrapport. Na een intense zoektocht van een paar dagen werd haar lichaam teruggevonden. Onlangs werd bekend dat Nickayla, het zusje van Naya, is ingetrokken bij Ryan om samen de zorg van Josey op zich te nemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Naya Rivera (@nayarivera)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Naya Rivera (@nayarivera)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door dorseyryan (@dorseyryan)

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee