Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Naar: Britney Spears doodverklaard op Twitter

Naar: Britney Spears doodverklaard op Twitter

Celebs
Naar: Britney Spears doodverklaard op Twitter

De fans van zangeres Britney Spears hebben zich vandaag een hoedje geschrokken, toen er op Twitter een bericht online verscheen waarop gemeld werd dat Britney overleden was. Al gauw bleek het niet waar te zijn. Pfieuw!

Ongeluk
De tweet werd door velen gelijk heel serieus genomen, aangezien deze te lezen was op het officiële Twitteraccount van Sony Music. De tweet vermelde dat de 35-jarige zangeres door een ongeluk om het leven was gekomen en dat er later meer details naar buiten zouden worden gebracht.

Hackersgroep
Niet lang daarna tweete Sony Music ook een overlijdensbericht van Bob Dylan, en dat was het moment dat de tweets door fans in twijfel werden gebracht. Al gauw bleek het om een hack te gaan, waardoor de fans weer opgelucht konden ademhalen. Hackersgroep OurMine heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

Doel
Het doel van de hackersgroep is aandacht vestigen op de slechte wachtwoorden die veel mensen gebruiken voor belangrijke persoonlijke gegevens. Hierdoor zijn accounts erg gemakkelijk te hacken, en dat heeft de groep met deze actie aangetoond. Gelukkig dat de overlijdensberichten niet terecht zijn!

sony_0-copy

Bron: RTL

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee